1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Kainuulaistuotteille on kysyntää pääkaupungissa

Kainuulaiset tuotteet ovat jatkossakin esillä ja myynnissä helsinkiläisessä Itäkeskuksessa. Erityisen hyvin ovat tehneet kaupan hillot, nokkostuotteet ja leivonnaiset.

Kainuu
Kainuulaisten tuotteiden hylly löytyy Itäkeskuksesta.
Mika Timonen

Helsingin Itäkeskuksessa kainuulaisia tuotteita myynyt kauppias Mika Timonen on suhteellisen tyytyväinen kainuulaisten tuotteiden menekkiin. Suomussalmelta lähtöisin oleva Timonen pystytti marraskuussa myymäläänsä kainuulaisten ruokien hyllyn, jossa on muun muassa hilloja, erilaisia nokkostuotteita, leivonnaisia, kuusenkerkkää ja superfoodeja.

– Hillot ja erikoishillot tekivät kauppansa aika hyvin. Myös nokkostuotteista on ollut kysyntää, ja ne ovat liikkuneet aika näppärästi, kuten myös Kaesan kotileipomon tuotteet. Niitä on jopa kysytty sellaisina päivinä, kun niitä ei ollut paistossa, sanoo Timonen.

Tyytyväisyys kuuluu kauppiaan äänessä ja jatkossa kainuulaisten tuotteiden hylly pysyy tukevasti paikallaan ja tuotteet myynnissä.

– Muikkukukko on kuitenkin katkolla, koska muikkua emme ole saaneet tarpeeksi. Olen kuitenkin sanojeni mittainen mies. Näitä hommia olen tehnyt kaksikymmentä vuotta, ja se mitä sanotaan, niin se myös pitää, kertoo Citymarket-kauppias Mika Timonen.

Timosen kauppiasura alkoi Kuhmosta. Sieltä hän on siirtynyt Pohjanmaan kautta Etelä-Suomeen.

Lue seuraavaksi