Sisäministeri Räsänen: Suomessakin seurataan turvallisuutta tavanomaista tiiviimmin

Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan Ranskan keskiviikkoinen terrori-isku ei suoraan aiheuta Suomessa uusia toimenpiteitä. Turvallisuustilannetta kuitenkin seurataan tavallista tiiviimmin. Räsäsen mukaan suomalaisiin kohdistuvia uhkia ei ole tiedossa.

Ulkomaat
Päivi Räsänen
Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) Ykkösaamun vieraana 18. lokakuuta.Yle

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan pariisilaisen Charlie Hebdo -lehden toimitukseen keskiviikkona tehty isku ei ole käynnistänyt Suomessa uusia toimenpiteitä. Hyökkäyksessä kuoli kaksitoista ihmistä ja yksitoista haavoittui.

– Ranskan terrori-isku ei suoranaisesti aiheuta Suomessa erityisiä toimenpiteitä. Tottakai me nyt seuraamme tavanomaista tiiviimmin tilannetta.

Räsäsen mukaan Suomi on varautunut mahdollisiin terrori-iskuihin. Hänen mukaansa radikalisoituneiden ääri-islamistien aiheuttama turvallisuusuhka on Suomessakin olemassa. Räsenen kuitenkin korostaa, että mitään erityistä uhkaa ei ole tiedossa. Turva-arviot hoitaa Suojelupoliisi.

– Suomessakin muutettiin viime kesänä uhka-arviota ajatellen mahdollisten yksittäisten radikalisoituneiden ääri-islamististen terroristien iskuja, mutta mitään tiedossa olevaa uhkaa Suomeen tai suomalaisiin ei kohdistu.

Sisäministerin mukaan Suojelupoliisin resursseja on tarpeen vaatiessa lisättävä.

– Arvioni on se, että tällä hetkellä resurssit ovat aika kohdallaan. Toki tarvittaessa täytyy olla valmiudessa niitä lisäämään.

Päivi Räsänen arvioi, että Ranskan iskuista voi seurata jännitteitä kansanryhmien välille.

– Kyllähän ne ovat järkyttäviä monessa mielessä. Ne ovat hyökkäys länsimaisia arvoja, sananvapautta ja ilmaisunvapautta vastaan. Niillä voi olla hyvinkin tuhoisia ja ikäviä vaikutuksia esimerkiksi niin, että ne lisäävät jännitteitä eri kansanryhmien välillä.