Pariisin verilöylystä epäillyt havaittu Pohjois-Ranskassa – poliisin erikoisjoukot paikalla

Erikoisjoukkoja on lähetetty alueelle, jolta on löytynyt heidän pakoautonsa. Paikallinen silminnäkijä on kertonut tunnistaneensa miehet, jotka ovat aseistettuja.

Pariisin isku
Poliiseja ja pelastustyöntekijöitä ampumapaikan lähellä Montrougessa, Etelä-Pariisissa torstaina 8. tammikuuta.
Poliiseja ja pelastustyöntekijöitä ampumapaikan lähellä Montrougessa, Etelä-Pariisissa torstaina 8. tammikuuta.Yoan Valat / EPA

Ranskassa poliisin erikoisjoukot etsivät Pariisin keskiviikkoisesta verilöylystä epäiltyjä miehiä Villers-Cotterêtsin ja Crépy-en-Valois'n kaupunkien alueelta maan pohjoisosassa, kertovat ranskalaiset tiedotusvälineet ja uutistoimistot.

Alueelle on lähetetty poliisin terrorismin vastaisia joukkoja ja puolisotilaallinen erikoisyksikkö. Poliisilähteiden mukaan Villers-Cotterêtsista on löytynyt epäiltyjen aiemmin käyttämä auto ja silminnäkijä on tunnistanut epäillyt.

Tietoja on myös siitä, että miehet olisivat linnoittautuneet alueella sijaitsevaan taloon. Crépy-en-Valois'n pormestari Bruno Fortier sanoo uutistoimisto Reutersille, ettei hän voi vahvistaa tietoa.

Fortier kertoo, että kaupungin yllä on lentänyt helikoptereita ja alueella liikkuu runsaasti poliisin ja terrorismin vastaisten joukkojen autoja.

Paikallisen huoltoaseman johtajan kerrottiin aiemmin tunnistaneen epäillyt ja kertoneen, että nämä olivat naamioituneita ja aseistautuneita. Heillä kerrotaan olleen muun muassa Kalašnikov-rynnäkkökiväärit sekä raketinheittimeltä vaikuttanut esine.

Viranomaiset ovat varoittaneet, että epäillyt ovat todennäköisesti aseistettuja ja vaarallisia.

Aiemmin kerrottiin, että epäillyt olisivat ryöstäneet alueella huoltoaseman.

Kaupungit sijaitsevat 60–70 kilometrin päässä Pariisista.

AFP:n lähteen mukaan epäiltyjen aiemmin Pariisiin hylkäämästä toisesta pakoautosta on löytynyt polttopulloja ja kaksi jihadistilippua.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset