Uusi venäläislaki: Transsukupuoliset eivät saa ajokorttia

Laki listaa lukuisia psyykkisiä ja fyysisiä häiriöitä, jotka ovat vastedes este ajokortin saamiselle, kertovat BBC ja Buzzfeed. Esteiksi mainitaan muun muassa aikuisiän persoonallisuus- ja käytöshäiriöt, joihin lasketaan esimerkiksi transsukupuolisuus ja transvestisuus.

Ulkomaat

Venäjällä säädetyn uuden lain mukaan esimerkiksi transsukupuoliset ja transvestiitit eivät enää voi saada ajokorttia, kirjoittavat BBC (siirryt toiseen palveluun) ja Buzzfeed (siirryt toiseen palveluun).

Pääministeri Dmitri Medvedevin allekirjoittamassa, 29. joulukuuta päivätyssä asiakirjassa luetellaan Buzzfeedin mukaan useita psyykkisiä häiriöitä ja fyysisiä vammoja, jotka estävät vastedes ajokortin saamisen. Esteiksi on mainittu muun muassa kansainvälisen tautiluokituksen mukaiset "aikuisiän persoonallisuus- ja käytöshäiriöt".

Tähän luokkaan lasketaan Maailman terveysjärjestö WHO:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan esimerkiksi transsukupuolisuus, transvestisuus sekä lukuisia muita käyttäytymismuotoja, kuten pelihimo ja passiivis-aggressiivinen persoonallisuushäiriö.

Venäjän psykiatrien ja ihmisoikeusasianajajien liitot ovat BBC:n mukaan tuominneet lain.

BBC kertoo hallituksen perustelevan autoilijoiden tiukempaa kontrollointia liikenneonnettomuuksien lisääntymisellä.