Sohkaršohkka tuo Maxida Märakin keikalle Suomen puolen Saamenmaahan

Yle Sápmin nuorten aikuisten ohjelma Sohkaršohkka tuo Maxida Märakin ensimmäistä kertaa keikalle Suomen puolen Saamenmaahan. Märak on nouseva saamelainen räppäri, joikaaja ja lavataiteilija, sekä yksi Gállokin kaivosvastaisen liikkeen keulakuvista.

Yle Saame
Maxida Märak
Maxida Märak
Maxida Märak

Yle Sápmin nuorten aikuisten ohjelma Sohkaršohkka tuo Maxida Märakin keikalle Suomen puolen Saamenmaahan.

Märak on nouseva saamelainen räppäri, joikaaja ja lavataiteilija Jokkmokista, Pohjois-Ruotsista. Hänen musiikissaan yhdistyvät hip hop, joiku, dubstep ja klubimusiikki.

Maxida Märak nähdään nyt ensimmäistä kertaa keikalla Suomen puolen Saamenmaassa. Märak on Skábmagovat-festivaalin yhteydessä tammikuun lopussa järjestettävän Sohkaršohkka-klubin pääesiintyjä.

Skábmagovat on alkuperäiskansojen elokuvafestivaali, joka järjestetään Inarissa jo 17. kerran.

Gállokin kaivosvastaisen liikkeen keulakuvia

Poromiesperheessä kasvanut Maxida Märak on Pohjois-Ruotsin Gállokin kaivosvastaisen liikkeen näkyvimpiä ja räväkämpiä hahmoja.

Märak kiertää tällä hetkellä Skandinaviaa siskonsa Mimie Märakin kanssa Kiirunan saamelaisteatterin kaivoskriittisellä esityksellä (siirryt toiseen palveluun)Under Asfalten Ett Fjäll, josta voi myös katsoa osia Youtubessa (siirryt toiseen palveluun). Maxida Märakilta ilmestyi myös vastikään yhdessä Downhill Blue Grass Bandin kanssa pitkäsoitto (siirryt toiseen palveluun)_Mountain Songs and other Stories _– siinäkin mountain eli vuori viittaa nimenomaan kaivosteollisuuteen.

Maxida Märakin musiikkia ja lavaesiintymisiä löytyy muun muassa Youtubesta (siirryt toiseen palveluun).

Sohkaršohkka-klubba feat. Maxida Märak järjestetään Hotelli Kultahovissa, Inarissa lauantaina 24.1.2015. Showtime on kello 22.00 ja lisätietoja tapahtumasta löytyy Skábmagovat-festivaalin sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Sohkaršohkka lea Yle Sápmin nuorten aikuisten radio-ohjelma, joka tulee torstaisin klo 17.30–20.00 ja uusintana perjantaisin samaan aikaan.