Potilaat käyttäytyivät uhkaavasti Turussa – ”Vartijakin ihmetteli kielenkäyttöä”

Osa hoitotarvikejakelun asiakkaista ei tiennyt, että tarvittavat diabetesliuskat ja haavanhoitovälineet saa jatkossa vain ennakkotilauksella.

Kotimaa
Lääkäri.
Laura Pohjavirta / Yle

Turun hoitotarvekejakeluun on jouduttu pyytämään vartija. Uusien tilojen avajaispäivänä keskiviikkona osa asiakkaista käyttäytyi aggressiivisesti, koska noudettavat tarvikkeet olisi pitänyt tilata ennakkoon.

– Ihmiset olivat todella vihaisia ja aggressiivisia. Vartijakin ihmetteli kielenkäyttöä. Hän ehdotti jopa panssarilasin hankkimista, sanoo ylilääkäri Minna Kaarisalo.

Ennakkotilaus on jo käytössä monessa muussa kunnassa, muun muassa Raisiossa ja Helsingissä. Muutoksesta on kerrottu kirjeellä jokaiselle palvelua viime vuonna käyttäneelle turkulaiselle.

– Tiesimme, että tämä on iso muutos. Siksi pelkkä lehdessä ja kaupungin nettisivuilla tiedottaminen ei riitä vaan päätettiin lähettää myös henkilökohtainen kirje.

Muutoksesta tienneet asiakkaat olivat puolestaan erittäin tyytyväisiä uuteen palveluun. Kaarisalo uskoo, että noutopiste alkaa toimia alkuvaikeuksien jälkeen ilman ongelmia. Vartija on näillä näkymin paikalle enää perjantaina.

Hoitotarvikejakelu muutti joulun aikana Puutarhakadulta Mäntymäen sairaala-alueelle.