Kykyjenetsintäohjelma teattereissa – avustajia etsitään "koelaulajiksi"

Pohjoisen teattereiden yhteistuotantoon haetaan avustajia. Oulun, Kemin ja Kajaanin kaupunginteatterit sekä Rovaniemen Teatteri etsivät avustajia, joilta edellytetään laulutaitoa tai -intoa.

Kotimaa
Kuva tiedotteen mainoksesta.
Kemin kaupunginteatteri

Tragikomediaksi luokiteltava American Monkey on Oulun, Kemin ja Kajaanin kaupunginteattereiden sekä Rovaniemen Teatterin yhteistuotantoa.

Näytelmää esitetään jokaisessa pohjoisen neljässä teatterissa 15 kertaa. Kaikissa esityksissä koelaulajana on eri henkilö, joka esittää vapaavalintainen laulunpätkän näytelmän tuomaristolle ja yleisölle.

Ketään ei siis mollata.

Elina Terho

– Valmiita laulajia ei haeta, mutta laulutaito on tietysti plussaa. Ainutkertaisen kokemuksen lisäksi jokainen esiintyjä saa kannustavan palautteen sekä kaksi teatterilippua kevään esitykseen. Ketään ei siis mollata, tähdentää tuottaja Elina Terho Oulun kaupunginteatterista.

Kevään aikana ääneen pääsee kaikkiaan 60 laulajaa.

Näytelmän harjoitukset ovat parhaillaan menossa Oulussa, josta siirrytään Rovaniemelle 19. tammikuuta. Siellä näytelmä on ensi-illassa 3. helmikuuta.

Kemissä näytelmä alkaa pyöriä maaliskuun 10. päivä. Teatterijohtaja Sarianne Paasonen kertoo, että avustajien haku Kemissä toteutetaan lähiaikoina ja siitä tiedotetaan erikseen.