Ranskan terroristiepäillyt linnoittautuivat painotaloon

Etsityt ovat linnoittautuneet Charlie Hebdo -lehden painotaloon lähellä Pariisia. Miehillä epäillään olevan yksi panttivanki.

Ulkomaat
Pariisi takaa-ajo
EPA/YOAN VALAT

Suuroperaatio Pariisin terrori-iskusta epäiltyjen kahden miehen kiinnisaamiseksi on keskittynyt Dammartin-en-Goëlen pikkukaupunkiin noin 40 kilometrin päähän Pariisista. Poliisin mukaan miehillä epäillään olevan yksi panttivanki.

Poliisi sanoo olevansa lähes varma siitä, että piiritetyssä talossa ovat juuri satiirilehti Charlie Hebdon iskusta epäöillyt veljeksen.

Viranomaiset ovat vahvistaneet, että etsityt ovat painotalossa, jossa painetaan myös Charlie Hebdoa. Keskiviikkoisessa iskussa lehden toimitukseen kuoli 12 ihmistä.

Ennen kuin epäillyt piiritettiin teollisuusalueella sijaitsevaan painotaloon, poliisi ajoi heitä takaa moottoritiellä. Miehet olivat kaapanneet auton varhain aamulla Montagny-Sainte-Félicitén kaupungissa.

Ranskalaisten tiedotusvälineiden mukaan yksi ihminen kuoli ja useita haavoittui, kun takaa-ajetut ottivat panttivankeja. Heidän määrästään ei ole selvyyttä. Viranomaiset ovat kiistäneet kuolonuhrin.

Operaatioon etsittyjen veljesten pidättämiseksi osallistuu tuhansia poliiseja ja sotilaita. Tukenaan heillä on myös helikoptereita. 8 500 asukkaan Dammartin-en-Goële on eristetty. Kaupungin asukkaita on kehotettu pysymään kotonaan.

Lähteet: AFP, Reuters, AP