Crossfitin videot leviävät Suomesta maailmalle

Juha-Pekka Kaukonen innostui crossfitistä neljä vuotta sitten. Aluksi hän yhdisti kaksi harrastusta keskenään ja julkaisi netissä lajista kuvaamiaan videoita. Hänen videonsa saivat valtavasti huomiota, että nykyään crossfitin kuvaaminen työllistää miehen täysipäiväisesti.

urheilu
Juha-Pekka Kaukonen
Mari Kahila / Yle

Porilainen Juha-Pekka Kaukonen onnistui tekemään harrastuksestaan ammatin. Hän on harrastanut videokuvaamista pikkupojasta asti ja nykyään hän saa siitä leipänsä. Kaukonen kuvaa yhdysvaltalaiselle Rogue Fitness -yritykselle videoita crossfitistä, jota hän itsekin harrastaa.

– Kiinnostuin lajista muutamia vuosia sitten, kun kuulin, että porilainen Mikko Salo oli voittanut siinä maailmanmestaruuden. Nyt hikoilen itse sekä treenatessa että kuvatessa, Kaukonen kertoo.

Unelmana innostaa muita

Painonnostoa, voimistelua ja aerobisia harjoitteita yhdistävä laji on kuljettanut Juha-Pekka Kaukosta ympäri maailmaa. Kisakuvausten lisäksi työnantaja tilaa porilaista kädenjälkeä etenkin sosiaalisen median käyttöön. Kaukonen toivoo, että videot saisivat yhä useammat kiinnostumaan lajista.

– Se olisi unelmani. Jos joku innostuu lajista katsottuaan videoni, ei sitä parempaa palkkiota voi saada.

Salilla töissä ja vapaa-aikana

Juha-Pekka Kaukonen ei malta pysyä poissa salilta edes vapaa-aikana.

– En malta odottaa, että seuraava treenipäivä tulee. Tällä lajilla on niin paljon annettavaa, eikä se käy koskaan tylsäksi. Kun samalla voi seurata esikuviaan, kehittyy koko ajan itsekin.