1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vantaan virkavallalta yllättävä myönnytys lasten kielletylle luisteluradalle

Mediassa puidulle Vantaan Kilterinmäen luistelukentälle on löytymässä sopuratkaisu. Kaupungin virkamiehet ovat tarkastaneet alueen tänään perjantaina. Terveydensuojelutarkastajan mukaan kentälle voidaan jäädyttää luistelurata kirjallisen sopimuksen turvin.

Kuva: Ville Könönen

Vantaan Myyrmäen asukkaat ovat kolmena vuotena peräkkäin jäädyttäneet Kilterinmäen leikkipuistoon luistelualueen lapsia varten. Tänä vuonna kaupunki ilmoitti, että se aikoo rikkoa kentän, mikäli se jäädytetään. Kaupunki totesi, että yleisiä paikkoja ei voi jäädyttää, sillä ne ovat turvallisuusriski.

Tapaus on herättänyt kielteistä kohua mediassa ja keskustelu holhousyhteiskunnasta on herännyt jälleen.

Tänään perjantaina Vantaan virkamiehet ovat tehneet yllättävän myönnytyksen asukkaita kohtaan.

Kaupungin edustajat ovat tarkastaneet leikkialueen. Terveydensuojelutarkastajan mukaan kentälle voidaan jäädyttää luistelurata, jos sen toteutuksesta ja ylläpidosta tehdään kirjallinen sopimus kaupungin ja kentän vastuulleen ottavan tahon kesken. Tällainen taho voi olla esimerkiksi taloyhtiö tai yhdistys. Sopimuskumppanin on sitouduttava huolehtimaan jään päivittäisestä kunnosta.

Virkavalta jatkaa valvontaa

Sopimuksen liitteeksi kaupunki laatii turvallisuusasiakirjan, jossa määritellään turvaetäisyydet kiinteisiin rakenteisiin, kuten aitoihin ja penkkeihin.

Kaupunkikin tekee sentään jotain luistinradan eteen. Se vastaa kulkureittien rajaamisesta työmaa-aidoilla tai lumivalleilla.

Eikä virkavallan valvontakaan kokonaan lopu. Piiripuutarhuri tarkistaa alueen vuosittain ennen jäädyttämistä.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen toivoo, että ehdotus tyydyttää molempia osapuolia, sillä Nikulaisen mukaan kaupunki haluaa tukea lasten aktiivisuutta, asukkaiden talkoohenkeä sekä ylläpitää harrastusmahdollisuuksia turvallisuudesta tinkimättä.