Hyppää sisältöön

Sarjakuvantekijät: "Piirretty kuva on vain piirretty kuva"

Ranskassa tapahtunut isku Charlie Hebdo-lehden toimitukseen on puhuttanut sarjakuvantekijöitä. Monet ovat kommentoineet tapahtunutta nimenomaan piirtämällä.Yksi heistä on tamperelainen sarjakuvantekijä Timo Kokkila.

Kuva: Timo Kokkila

– Tämmöinen tuli mieleen. Piirretty kuva on vain piirretty kuva. Se ei ole todellinen ase, sanoo tamperelainen sarjakuvapiirtäjä Timo Kokkila.

– Yksi inspiroija kuvaan oli Rene Magritten kuuluisa surrealistinen maalaus (siirryt toiseen palveluun)vuodelta 1929, jossa piipun kuvan alla lukee ranskaksi "Tämä ei ole piippu".

Pariisin iskusta on puhuttu paljon piirtäjien kesken. Kauhistusta herättänyttä tapahtumaa on vaikea ymmärtää.

– Juuri eilen illalla keskusteltiin muutamien kollegoiden kanssa. Yleensä oltiin sitä mieltä, että samalla linjalla pitää jatkaa, sanoo Sarjakuvantekijät ry:n puheenjohtajanakin toimiva Timo Kokkila.

– Näinhän Charlie Hebon -lehtikin ilmoitti. Siellä on kyllä on aika vakaumuksellista porukkaa tämän ratkaisunsa takana, niin provokatiivinen lehti kuin se onkin.

Timo Kokkila tunnetaan muun muassa Peräsmiehen tekijänä. Tällä hetkellä hän piirtää Peräsmiehen poika -sarjakuvaa Koululainen-lehteen.

.
.