1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pariisin isku

Ylen kirjeenvaihtaja seuraa Ranskan piiritystä: Poliiseja valtava määrä, moottoritien rampit suljettu, kouluja evakuoitu

Maria Stenroosin mukaan Dammartin-en-Goëlen kylä on käytännössä kiinni, kun poliisi piirittää painotaloon linnottautuneita miehiä, joita epäillään keskiviikkoisesta iskusta pariisilaislehteen.

Maria Stenroos

Pariisilaislehteen keskiviikkona tehtyjen veljesten piiritys jatkuu edelleen Dammartin-en-Goëlessa Ranskassa. Paikan päällä olevan Ylen kirjeenvaihtajan Maria Stenroosin mukaan kylään on ajanut valtavia määriä poliisiautoja ja poliiseja on todella paljon näkyvillä.

Moottoritien rampit on suljettu ja kylä on kiinni. Asukkaat ovat sisällä kylässä, mutta ainakin osa kouluista on evakuoitu, Stenroos kertoo.

Epäillyt kaksi miestä ovat linnoittautuneet painotaloon. Veljesten on kerrottu sanoneen olevansa valmiit kuolemaan piirityksessä, koska pitävät sitä marttyyrikuolemana. Poliisi yrittää luoda heihin neuvotteluyhteyttä.

Stenroos toteaa, että aika paljon on ehditty selvittää veljesten taustaa ja näyttää siltä, että yhteyttä ääri-islamilaiseen terrorismiin löytyy. Toinen on yrittänyt päästä Irakin kautta Syyriaan sotilmaan, mutta jäänyt kiinni ja joutunut vankilaan. Toinen on ollut Jemenissä. Heidän on kerrottu myös yrittäneen värvät taistelijoita kriisimaihin.