1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. S-ryhmä

Riittääkö saldo viikonlopun yli, S-ryhmä veloitti maksuja tuplasti

Monissa S-ryhmän kaupoissa 2.1. perjantaina tehtyjä ostoksia on veloitettu asiakkaiden pankkitileiltä kahteen kertaan. Tilanne voi olla kiusallinen, jos asiakkaan pankkitilin saldo ei riitä rahojen palautukseen asti

Kuva: Päivi Meritähti / Yle

S-kaupoissa tehdyt ostokset ovat voineet viedä tililtä yllättävän paljon rahaa kaksikertaisen veloituksen vuoksi. Virheitä on todettu ainakin Nordean tilien veloituksissa, mutta todennäköisesti se koskee muitakin pankkeja.

– Häiriö on havaittu eri puolilla Suomea ja on koskenut todennäköisesti myös Etelä-Savoa, kertoo SOK Rahoituksen johtaja Juha Ahola.

Virheellinen veloitus on johtunut S-ryhmän maksujärjestelmissä ilmenneestä häiriöstä. Häiriöitä ja korjaavia toimenpiteitä selvitetään parhaillaan.

– Kaksinkertaiset veloitukset pyritään hyvittämään asiakkaille viimeistään maanantaina 12.1, eikä niistä tule asaikaalle esimerkiksi korkotappioita. S-ryhmä korjaa virheet korjaa mahdollisimman nopeasti. Pyynnöstä ne voi korjata myös asiakkaan oma pankki, mutta nyt viikonloppuna se tuskin onnistuu, sanoo Juha Ahola.