1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pariisin isku

Ranskan poliisi iski terroriepäiltyjä vastaan kahdessa paikassa – epäiltyjen ja neljän panttivangin kerrotaan kuolleen

Poliisi iski illansuussa piiritettyjä terroriepäiltyjä vastaan sekä Dammartin-en-Goëlessa että Pariisissa, jossa päivällä ammuskellut mies oli ottanut panttivankeja. Uutistoimistojen mukaan neljä panttivankia on kuollut.

Poliiseja painotalon katolla.
Poliisi hyökkäsi Dammartin-en-Goëlen pikkukaupungissa sijaitsevaan painotaloon, jossa epäillyt piileskelivät.

Ranskan poliisi iski illansuussa piiritettyjä terroriepäiltyjä vastaan lähes samanaikaisesti sekä Dammartin-en-Goëlessa että Pariisissa. Ranskalaisten tiedotusvälineiden mukaan kaikki kolme terroriepäiltyä ovat kuolleet.

Uutistoimistojen lähteiden mukaan Pariisissa kuoli myös neljä panttivankia, jotka juutalaiseen kauppaan hyökännyt mies oli ottanut. Neljä muuta haavoittui vakavasti, uutistoimisto AFP keroo.

Vahvistamattomien mediatietojen mukaan kaupassa olisi ollut myös toinen hyökkääjä. Toisten tietojen mukaan hän olisi kuollut, toisten mukaan paennut. 

Joitakin panttivankeja on vapautettu, mutta tarkkaa tietoa vankien määrästä ei ole eikä myöskään siitä, kuolivatko uhrit rynnäkössä vai aiemmin. Vahvistamattomien tietojen mukaan vankeja on saattanut olla jopa 20.

Ainakin yksi poliisi haavoittui

Dammart-en-Goëlessa poliisi hyökkäsi painotaloon, jossa piileskelleitä kahta veljestä epäillään pariisilaiseen Charlie Hebdo -lehteen keskiviikkona tehdystä iskusta. Uutistoimisto AFP:n mukaan epäillyt tulivat rakennuksesta tulittaen turvallisuusjoukkoja.

Heillä oli yksi panttivanki, joka ranskalaismedian mukaan on vapautettu. Yksi poliisi on haavoittunut, AFP kertoo.

Lähes samanaikaisesti poliisi iski Pariisissa juutalaiseen kauppaan. Vahvistamattomien tietojen mukaan kaksi poliisia olisi haavoittunut.

Molemmilla piirityspaikoilla kuului useita räjähdyksiä, kun poliisi aloitti rynnäkkönsä.

Uutistoimistojen mukaan juutalaisessa kaupassa panttivankeja ottaneen miehen epäillään olleen sama mies, joka ampui poliisin torstaina Pariisin Montrougen alueella. Toimistojen lähteet kertovat, että epäilty tunsi ainakin toisen Dammart-en-Goëlessa surmatuista miehistä, joita epäillään Charlie Hebdo -lehteen tehdystä iskusta.

Juutalaiskauppaan linnottautunut mies oli hieman ennen poliisin rynnäkköä uhannut surmata vankejaan, jos poliisi hyökkää Dammart-en-Goëlessa.