1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pariisin isku

Media: Yksi Ranskan terroriepäillyistä saattoi päästä pakoon

Poliisiliiton edustaja kertoo uutiskanavalle, että pakoon olisi päässyt nainen, jota epäillään pariisilaiseen kosher-kauppaan hyökänneen miehen rikoskumppaniksi.

Ranskan poliisin julkaisema kuvayhdistelmä mahdollisesti pakoon päässeestä terroriepäillystä Hayat Boumeddienestä (vas.) ja hänen rikoskumppanina pidetystä Amedy Coulibalysta (oik.), joka sai surmansa poliisin rynnäkössä. Kuva: Ranskan poliisi / AFP / Lehtikuva

Mediatietojen mukaan yksi Ranskassa piiritetyistä terroriepäillyistä on saattanut päästä pakenemaan.

Asiasta kertovat muun muassa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun) ja brittiläinen SkyNews (siirryt toiseen palveluun) sekä ranskalaislehti Le Nouvel Observator (siirryt toiseen palveluun).

Niiden lähteiden mukaan epäilty pakeni sekasorrossa, joka puhkesi, kun poliisi rynnäköi Pariisissa juutalaiseen ruokakauppaan. SkyNewsin mukaan kyseessä olisi mies, CNN:n ja Le Nouvel Observatorin mukaan nainen.

Poliisiliiton edustaja Pascal Disand sanoo CNN:lle, että pakoon päässyt olisi 26-vuotias Hayat Boumeddiene, jonka poliisi on etsintäkuuluttanut kauppaan hyökänneen miehen rikoskumppanina.

Myös Le Nouvel Observator kertoo, että useiden tutkimuksia lähellä olevien lähteiden mukaan Boumeddiene olisi päässyt pakenemaan, mutta tieto on vahvistamaton.

Juutalaiskauppaan hyökänneiden märäästä ei ole ollut varmuutta. Tietoja on liikkunut myös siitä, että hyökkääjiä olisi ollut kaksi, mutta molemmat olisivat kuolleet.

Boumeddienen rikoskumppanina pidetty Amedy Coulibaly puolestaan sai surmansa. Poliisi epäilee Coulibalya ja Boumeddienia Pariisissa torstaina tehdystä iskusta, jossa ammuttiin yksi poliisi.

Poliisi teki lähes samanaikaisesti rynnäköt juutalaiseen kauppaan ja Dammartin-en-Goëlessa sijaitsevaan painotaloon, jonne olivat linnoittautuneet pariisilaislehteen keskiviikkona tehdystä iskusta epäillyt kaksi veljestä.

Uutistoimistojen lähteiden mukaan Coulibaly ja ainakin toinen veljeksistä tunsivat toisensa.