1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Lehti: Entinen CIA-pomo Petraeus joutumassa syytteeseen

CIA:n ex-johtajan David Petrauksen epäillään luovuttaneen luottamuksellista tietoa salarakastajalleen. Skandaali päätti kenraalin uran kaksi vuotta sitten.

Ulkomaat
David Petraeus.
David Petraeus.Charlie Archambault / EPA

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi ja oikeusministeriö suosittelevat rikossyytteiden nostamista keskustiedustelupalvelu CIA:n entistä johtajaa ja arvostettua kenraalia David Petraeusta vastaan. Petraeuksen epäillään luovuttaneen salarakastajalleen salaiseksi luokiteltuja tietoja.

Asiasta kertoi amerikkalainen New York Times –lehti.

Yhdysvaltain oikeusministeriö on tutkinut, antoiko Petraeus rakastajansa, sotilaskoulutuksen saaneen Paula Broadwellin päästä CIA-sähköpostitililleen ja luovuttiko kenraali hänelle luottamuksellisia asiakirjoja. Tapauksen tutkijat olivat löytäneet salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja Broadwellin tietokoneelta ja kotoa.

Petraeus on kiistänyt antaneensa luottamuksellista tietoa Broadwellille, joka tuolloin työsti hänen elämäkertaansa.

Petraeus erosi tehtävästään vuonna 2012 salarakassuhteen tultua julki. Skandaali päätti amerikkalaisten sotasankarin Petraeuksen uran. Hän oli johtanut Yhdysvaltain joukkoja Irakissa ja Afganistanissa ja hänen oli povattu pyrkivän presidenttiehdokkaaksi.

Petrauksen edustaja ja lakimies eivät kommentoineet tietoja mahdollisesta syytteestä.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi