Lappilainen, haluatko kirjoittaa kirjan? Tarjolla valmennusta

Valtakunnalliseen Elämä tarinaksi –kirjoittajavalmennukseen Lapissa on vielä muutama paikka vapaana. Valmennukseen valitaan kymmenen pohjoisten maakuntien harrastekirjoittajaa. Hakuaika päättyy tammikuun lopussa.

Harrastekirjat
Opiskelijat kirjoittavat
Toni Pitkänen / Yle

Suomen Maakuntakirjailijat ry aloitti valtakunnallisen kirjoittajavalmennuksen harrastekirjoittajille vuonna 2013. Kirjailijayhdistys kiertää eri puolilla maata.

Kahden viime vuoden aikana kuutisenkymmentä harrastekirjoittajaa kuudessa maakunnassa on käynyt kursseilla. Työn alla on sekä fiktiivistä että tietokirjallisuutta. Valmennus jatkuu tänä vuonna Pohjois-Suomessa. Skripta Kirjoittajaopiston kanssa järjestettävä kirjoittajavalmennus on tapa saada kirjaidea työstettyä valmiiksi julkaisuksi ammattikirjailijoiden ohjauksessa.

Kirjoittajat tulevat kirjaideansa ja mahdollisten aihioidensa kanssa pidennetyn viikonlopun mittaiselle aloituskurssille. Siellä he voivat kehitellä kirja-ajatustaan ja saavat alkuevästyksen. Kirjailijaopettajat ja kustannusalan edustajat opastavat kädestä pitäen, kuinka aihioiden työstäminen julkaisuksi onnistuu. Henkilökohtainen ohjaus valmiiksi julkaisuksi saakka voi kestää aloituskurssin jälkeen enimmillään kaksi vuotta. Kurssi maksaa yhteensä 880 euroa.

Valmennusta tukee muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriö. Kirjoittajavalmennuksen aloituskurssi on Rovaniemellä 26. – 29.3.2015. Hakuaika päättyy 31.1.2015. Hakulomake ja lisätietoja löytyy täältä (siirryt toiseen palveluun).