1. yle.fi
  2. Uutiset

Oppilaat palasivat verilöylyn kohteeksi joutuneeseen kouluun Pakistanissa

Peshawarilainen koulu avasi ovensa maanantaina ensi kertaa sen jälkeen, kun Pakistanin Taliban surmasi koulussa 150 ihmistä. Kuolleista 134 oli lapsia.

Ulkomaat
Pakistanilaisia sotilaita seisoo kaduilla vartiossa, kun lapset kävelevät kouluun Peshawarissa.
Pakistanilaisia sotilaita seisoo kaduilla vartiossa, kun lapset kävelevät kouluun Peshawarissa 12. tammikuuta. A. Majeed / AFP

Peshawarissa Pakistanissa oppilaat ovat palanneet kouluun, jossa 150 ihmistä kuoli joulukuussa islamistikapinallisten tekemässä hyökkäyksessä.

Myös muualla Pakistanissa koulut avasivat ovensa jälleen maanantaina iskujen myötä pidennetyn talviloman jälkeen. Koulujen turvatoimia on parannettu muun muassa pystyttämällä piikkilanka- ja turva-aitoja.

Islamistinen kapinallisliike Pakistanin Taliban teki iskun 16. joulukuuta kouluun, joka on tarkoitettu armeijan työntekijöiden lapsille. Iskusta kuolleissa 134 oli lapsia.

Menen ja kerron hyökkääjille: "Me emme pelkää teitä".

Maanantaina sotilaat vartioivat koulun pääsisäänkäyntiä, jonne on asennettu turvaportti.

Iskun kohteena olleen koulun 16-vuotias oppilas Zahid Ayub vakuuttaa uutistoimisto AFP:lle, ettei hän pelkää palata kouluun.

– En pelkää, mikään ei voi estää minua käymästä kouluani. Menen ja kerron hyökkääjille: "Me emme pelkää teitä", Ayub sanoo.

Hänen ikätoverinsa, molempiin jalkoihinsa luodin saanut Shahrukh Khan puolestaan kertoo surustaan ja kouluun menon vaikeudesta menetettyään iskussa 30 ystäväänsä.

– Sydämeni on särkynyt. Kaikki luokkatoverini ovat kuolleet, sydämessnäi en halua mennä kouluun, sanoo Khan.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi