Kova viima teki tepposet sillan purkutyölle – uusi yritys viikonloppuna

Hämeenlinnassa pääradan ylittävän Kettumäen sillan purkua joudutaan jatkamaan ensi viikonloppuna. Silta piti saada purettua lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, mutta kovan tuulen vuoksi sillasta saatiin purettua vain kolmannes.

liikenne
Kettumäen silta Hämeenlinnassa osittain purettuna
Anne-Maria Niskanen / Yle

Destian työmaapäällikkö Mika Sojakka kertoo, että idänpuoleinen tuuli hankaloitti teräksen polttoleikkaamista ja hidastutti töitä.

– Kun ensimmäinen osa oli saatu irti, oli juna tulossa jo reilun tunnin päästä, niin ei uskallettu enää jatkaa. Sillan purkamiselle oli varattu aikaa reilut neljä tuntia.

Sojakan mukaan töitä hidastanut tuuli ei kuitenkaan aiheuttanut vaaraa työntekijöille.

– Nostossa sillan osa ikään kuin tipahti hieman liian alas, mutta oli tukevasti kiinni kuitenkin nosturin kettingeissä eikä vaaraa aiheutunut, sanoo Sojakka.

Sillan purku kiinnosti ihmisiä. Sojakka laskee, että aamuyön tunteina purkutöitä oli seuraamassa kymmenkunta ihmistä.

Töitä jatketaan junien lomassa

Loput sillasta puretaan ensi viikonloppuna.

– Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on ainoa aika, jolloin silta voidaan purkaa. Silloin junien kulussa on riittävän pitkä paussi, selvittää Mika Sojakka.

– Viikon varrella valmistellaan varsinaista purkua, että kyllä se nyt onnistuu. Yllätyksiä ei pitäisi enää tulla ja sääkin pitäisi olla purkutyölle hyvä.

Kettumäen silta sijaitsee Hämeenlinnassa 57-tiellä Tiiriöstä Hattulaan päin mentäessä. Pälkäneelle autoilevan pitää kiertää moottoritien ja Parolan keskustan kautta tai Aulangon kautta. Kettumäen ylikulkusilta valmistuu ensi syksyyn mennessä.