Kajaanin krematorion käyttö moninkertaistuu tänä keväänä

Oulun krematoriossa keväällä tehtävä remontti lisää Kajaanissa tapahtuvien tuhkausten määrää moninkertaisesti. Kajaanin seurakunnan talousjohtaja Toivo Sistonen uskoo, että ruuhkasta selvitään työaikoja järjestelemällä.

polttohautaus
Vatialan uusi krematorio toiminnassa.
Marjut Suomi / Yle

Kajaanin krematorion käyttö moninkertaistuu kevättalvella. Tuhkauksen lisääntyminen johtuu Oulun krematorion viisi viikkoa kestävästä remontista. Oulussa krematorion ruuhkat ovat arkipäivää, sillä pahimmillaan tuhkauksia joudutaan odottamaan jopa kolme viikkoa.

Tällä hetkellä Kajaanin Paltaniemellä tuhkauksia tehdään parina päivänä viikossa. Oulun krematorion remontin aikana tuhkauksien määrät lisääntyvät, ja niitä tehdään joka arkipäivä.

– Meillä on aikaisemminkin ollut vastaava tilanne, ja silloinkin Oulun Krematorio oli remontissa. Tiettyjen pelisääntöjen puitteissa hoidimme tilanteen ja selviämme siitä nytkin, sanoo Kajaanin seurakunnan talousjohtaja Toivo Sistonen.

Oulun ja Kajaanin Krematoriot ovat ainoat koko Pohjois-Suomessa, joten erityistoimia Kajaanin seurakunnassa tarvitaan Oulussa tapahtuvan remontin aikana.

– Joudumme järjestelemään uudelleen erityisammattimiesten työaikoja ja voi olla, että tilapäisesti joudumme lisäämään henkilöstöä. Se ei ole kuitenkaan ongelma, sillä meillä on tällä hetkellä pätevää sijaistyövoimaa, kertoo Sistonen.