Haluatko vihille maailmanpyörässä?

Kirkkopäivien yhteydessä yksi pariskunta tullaan vihkimään Tykkimäen huvipuistossa. Jos hakemuksia tulee useita, arvotaan voittajapari helmikuun puolivälissä.

Kotimaa
Maailmanpyörä iltavalaistuksessa
Kirsi Partanen / Yle

Kouvolassa on toukokuussa mahdollisuus solmia avioliitto hieman erikoisemmassa paikassa. Evankelis-luterilaisen kirkon Kirkkopäivien yhteydessä 24. toukokuuta yksi pariskunta tullaan vihkimään Tykkimäen huvipuiston maailmanpyörässä eli Kouvolapyörässä. Jos maailmanpyörä tuntuu liian hurjalta, voidaan vihkiminen suorittaa myös maan kamaralla. Tykkimäessä pidetään päivän aikana myös jumalanpalvelus.

Kirkkopäiväsihteeri Suvi Mononen kertoo, että alkuperäisenä ajatuksena oli vihkiä useita pareja samalla kertaa, mutta paikkakunnalla ei katsottu olevan perinteitä siihen. Tykkimäki nähtiin paikallisena erikoisuutena.

– Halusimme järjestää kerrankin jotain erilaista. Onhan ihmisiä vihitty ostoskeskuksissakin, sanoo Mononen.

Parin ja papin lisäksi maailmanpyörässä on tilaa myös kahdelle todistajalle. Huvipuistohäät haluavan parin tulee ottaa yhteyttä kirkkopäiväsihteeri Suvi Monoseen (suvi.mononen@evl.fi (siirryt toiseen palveluun)) 14.2. mennessä. Jos halukkaita pareja löytyy useita, arvotaan voittajapari helmikuun 16. päivä.

Parin tulee itse huolehtia avioliiton esteiden tutkinnasta. Tutkinta suoritetaan aikaisintaan neljä kuukautta ja viimeistään viikkoa ennen vihkimistä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus