Eduskunta kokoontuu vuoden ensimmäiseen täysistuntoon

Eduskunta jatkaa työtään joululoman jälkeen. Keskiviikkona eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun Suomen ja Venäjän suhteista.

Kotimaa

Eduskunta kokoontuu joulutauon jälkeen vuoden ensimmäiseen täysistuntoon tänään tiistaina kello 14.00. Täysistunnossa on hallituksen esityksiä muun muassa lasten päivähoidon järjestämisestä, sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä ja ehkäisevän päihdetyön järjestämisestä.

Lisäksi lähetyskeskustelussa on hallituksen esitys, jossa ehdotetaan eduskunnan hyväksyvän Suomen hallituksen ja Venäjän federaation hallituksen välisen sopimuksen yhteistyöstä ydinenergian rauhanomaisen käytön alalla.

Hallituksella on työaikaa jäljellä vain runsaat kaksi kuukautta ennen vaalitaukoa, sillä viimeinen istuntopäivä on 13. maaliskuuta. Tehtävälistalla on isoja asioita, kuten sote-uudistus, lasten päivähoito-oikeiden rajaaminen ja kotihoidon tuen uusi jakotapa.

Keskiviikkona keskustelu Suomen ja Venäjän suhteista

Keskiviikkona kello 14 alkavassa täysistunnossa eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun Suomen ja Venäjän suhteista. Keskusteluun osallistuvat pääministeri Alexander Stubb (kok.), ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.).

Torstaina kello 16 täysistunnossa on vuorossa kevään ensimmäinen suullinen kyselytunti. Sen jälkeen lähetekeskustelussa on Valtiontalouden tarkastusviraston
finanssipolitiikan tarkastuksen ja valvonnan vaalikausiraportti 2011–2014.

Suomen ja Venäjän suhteita koskeva ajankohtaiskeskustelu sekä torstain suullinen kyselytunti ovat katsottavissa suorana verkkolähetyksenä osoitteessa www.eduskunta.fi/verkkolähetys (siirryt toiseen palveluun) ja Yle TV1 -kanavalta.

Perjantaina 16. tammikuuta klo 13.00 täysistunnossa on ainoassa käsittelyssä eduskunnan oikeusasiamiehen kertomus vuodelta 2013.