1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oulun sumuteisku käräjäkäsittelyssä Jyväskylässä

Oulussa pari vuotta sitten vasemmiston keskustelutilaisuuteen tehdyn sumutehyökkäyksen oikeudenkäynti alkaa tiistaina Keski-Suomen käräjäoikeudessa.  Oikeudessa on kiristetty turvatoimia.

Oulussa heinäkuussa 2012 tehdyssä iskussa vasemmiston keskustelutilaisuudessa yhden puhujan kasvoihin suunnattiin pippurisumutetta.

Jyväskylässä pidettävässä oikeudenkäynnissä Oulun iskusta on vastaajana  mies, joka on tällä hetkellä vangittuna liittyen Jyväskylän kirjastossa pari vuotta sitten tehtyyn puukotukseen.  Keski-Suomen käräjäoikeudessa käsitellään Oulun seminaaritilaisuudessa tapahtuneita epäiltyjä pahoinpitelyä, poliittisten toimintavapauksien loukkaamista ja kokouksen estämisen yritystä koskevia syytteitä, joiden osalta syyte on nostettu jo aikaisemmin.

Keski-Suomen käräjäoikeudessa on kiristetty turvatoimia kirjastopuukotusoikeudenkäynnin takia.  Syytettyinä on neljä miestä. Rikosnimikkeinä ovat poliittisten toimintaoikeuksien loukkaaminen ja törkeä pahoinpitely. Kolme miestä tunkeutui vuoden 2013 tammikuussa Jyväskylän kaupunginkirjastossa tilaisuuteen, jonka aiheena oli äärioikeistosta julkaistu kirja. Juttujen käsittelyyn on varattu kaksi istuntopäivää.