Perussuomalaiset eivät hyväksy Ylitornion 4H-yhdistyksen avustusta

Ylitornion 4H-yhdistyksen saama avustus on joutunut perussuomalaisten hampaisiin. Tornionlaakson Perussuomalaiset eivät hyväksy Ylitornion kunnan myöntämää 8000 euron avustusta ja he ovat valittaneet päätöksestä Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Kotimaa
Perussuomalaiset logo

Perussuomalaisten mukaan Ylitornion 4H-yhdistys on oikeutettu vain 170 euron avustukseen kunnalta kuten muutkin paikalliset yhdistykset.

Ylitornion kunnan mukaan yhdistyksille myönnetyt avustussummat vaihtelevat suuresti ja vain kyläyhdistyksille on määritelty, että niiden avustussumma on 170 euroa vuodessa

Perussuomalaiset toteavat hallintovalituksessaan, että 4H-yhdistyksen saama avustussumma asettaa muut samalla paikkakunnalla toimivat yhdistykset eriarvoiseen asemaan ja loukkaa yhdenvertaisuuslakia.

Avustajan voi hankkia 4H:n kautta

Kunta on maksanut 4H-yhdistykselle vuosittain 8000 euron avustuksen vuodesta 2005 alkaen. Avustuksen saamisen edellytyksenä on ollut perinteisen kerhotoiminnan laajentaminen.

Tätä nykyä 4H-yhdistys tekee läheistä yhteistyötä kunnan nuoriso- ja sosiaalityön kanssa, sillä sen kautta voi hankkia muun muassa henkilökohtaisen avustajan.