Tieto vähentämässä taas väkeä – Oulussa ja Raahessa liipaisimella 70 työpaikkaa

Tietotekniikan palvelyritys Tieto aloittaa suuret yt-neuvottelut, jotka vaikuttavat Suomessa enintään viiteensataan työntekijään. Neuvottelujen piirissä olevat toiminnot työllistävät Oulussa ja Raahessa noin seitsemänkymmentä työntekijää.

Kuva: Tieto

Tietotekniikan palveluyritys Tieto aikoo vähentää jälleen väkeä. Yhtiö aloittaa suuret yt-neuvottelut, jotka vaikuttavat Suomessa enintään viiteensataan työntekijään. Yhtiöllä on toimipisteet Pohjois-Pohjanmaalla Oulussa ja Raahessa.

Nyt alkavat yt-neuvottelut koskevat yhtiön markkinointijohtaja Kia Haringin mukaan Oulussa 18:aa ja Raahessa 52:ta työntekijää, jotka työskentelevät niin kutsuttujen jatkuvien palvelujen yksikössä sekä konsultointi- ja integraatiopalvelujen yksikössä. Yritys työllistää Oulussa tällä hetkellä noin 400 ihmistä.

Tieto perustelee mahdollisia vähennyksiä digitalisoitumisella, joka muuttaa asiakasyritysten toimintaa.

Korjattu aiempaa uutista kello 14:25: Yt-neuvottelut koskevat Oulussa 18:aa ja Raahessa 52:ta. Aiemmassa uutisessa sanottiin, että neuvottelut koskevat Oulussa noin neljääkymmentä ja Raahessa noin kolmeakymmentä. Lisäksi Kia Haringin titteli on markkinointijohtaja, ei viestintäjohtaja.