Tieto vähentämässä taas väkeä – Oulussa ja Raahessa liipaisimella 70 työpaikkaa

Tietotekniikan palvelyritys Tieto aloittaa suuret yt-neuvottelut, jotka vaikuttavat Suomessa enintään viiteensataan työntekijään. Neuvottelujen piirissä olevat toiminnot työllistävät Oulussa ja Raahessa noin seitsemänkymmentä työntekijää.

TietoEVRY
Tieto yhtiön pääkonttori.
Tieto

Tietotekniikan palveluyritys Tieto aikoo vähentää jälleen väkeä. Yhtiö aloittaa suuret yt-neuvottelut, jotka vaikuttavat Suomessa enintään viiteensataan työntekijään. Yhtiöllä on toimipisteet Pohjois-Pohjanmaalla Oulussa ja Raahessa.

Nyt alkavat yt-neuvottelut koskevat yhtiön markkinointijohtaja Kia Haringin mukaan Oulussa 18:aa ja Raahessa 52:ta työntekijää, jotka työskentelevät niin kutsuttujen jatkuvien palvelujen yksikössä sekä konsultointi- ja integraatiopalvelujen yksikössä. Yritys työllistää Oulussa tällä hetkellä noin 400 ihmistä.

Tieto perustelee mahdollisia vähennyksiä digitalisoitumisella, joka muuttaa asiakasyritysten toimintaa.

Korjattu aiempaa uutista kello 14:25: Yt-neuvottelut koskevat Oulussa 18:aa ja Raahessa 52:ta. Aiemmassa uutisessa sanottiin, että neuvottelut koskevat Oulussa noin neljääkymmentä ja Raahessa noin kolmeakymmentä. Lisäksi Kia Haringin titteli on markkinointijohtaja, ei viestintäjohtaja.