1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Mubarak uuteen kavallusoikeudenkäyntiin

Oikeus kumosi alemman oikeusasteen antaman kolmen vuoden vankeustuomion. Kyseessä oli Mubarakin tuomioista viimeinen, joka oli jäljellä.

Ulkomaat
Hosni Mubarak oikeussalissa.
Hosni Mubarak oikeussalissa huhtikuussa 2013.Khaled Elf / EPA

Egyptissä oikeus on kumonnut syrjäytetyn presidentin Hosni Mubarakin kolmen vuoden vankeustuomion. Tuomio tuli kavallussyytteistä. Nyt oikeus on määrännyt asian käsiteltäväksi uudessa oikeudenkäynnissä. Näin hylättiin Mubarakin viimeinen jäljellä ollut tuomio ja voi olla, että hänet vapautetaan. Heikkokuntoinen Mubarak on istunut tuomiotaan sotilassairaalassa Kairossa.

Vankeustuomio annettiin alemmassa oikeusasteessa viime toukokuussa. Tuollon oikeus tuomitsi Mubarakin noin kymmenen miljoonan euron kavaltamisesta. Varat oli tarkoitettu presidentinpalatsien remontteihin ja ylläpitoon, mutta Mubarakit käyttivät ne perheen omistamiin asuntoihin.

Egyptiä vuosikymmeniä itsevaltaisesti hallinnut Mubarak syrjäytettiin helmikuussa 2011 mielenosoitusten jälkeen. 86-vuotias Mubarak vapautui viime marraskuussa syytteistä, joiden mukaan hän oli osallinen mielenosoittajien kuolemiin vuoden 2011 kansannousussa.

Lähteet: AFP, Reuters, AP

Lue seuraavaksi