Sami Jauhojärvi ennakkosuosikki vuoden urheilijaksi

Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi osallistuu tänään ensimmäistä kertaa Suomen Urheilugaalaan. Hän on yksi vuoden urheilijaksi ehdolla olevista ja sprinttiparinsa Iivo Niskasen kanssa ennakkosuosikki. Mies itse suhtautuu tyynesti illan juhlaan ilman erityisiä odotuksia.

urheilu
Sami ja Iivo saivat oman postimerkin.
Sami Jauhojärven ja Iivo Niskasen kultaa juhlittiin Rovaniemellä 27.2.2014 kansalaisjuhlassa. Sami Jauhoajärveä haastattele Sirkku Savusalo. Kuva: Miikka Miinala / Yle

Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi lähti tiistaiaamuna ajamaan kotoaan Lahdesta kohti Helsinkiä ja illan juhlia. Kutsu Suomen Urheilugaalaan on tullut aikaisemminkin, mutta hän ei ole koskaan ehtinyt mukaan. Mutta nyt kun koti on Lahdessa, Helsingin reissu on kätevämpi tehdä kuin Lapista.

– Ja ehkä hiukan pakottavampi tarvekin olla mukana, Jauhojärvi toteaa.

Juhlapuhetta hän ei ole valmistellut siltä varalta, että valinta vuoden urheilijaksi tulisi.

– Kyllä sen häätyy tulla spontaanisti, jos sellainen täytyy vetää.

Mies suhtautuu muutenkin tyynesti illan juhlaan.

– Mielenkiintoinen ilta on tulossa varmasti. Sen verta on kuitenkin ikää kertynyt ja kisoja tullut kierrettyä, että kyllä siellä varmasti tuttuja kasvoja on.

Hyvällä fiiliksellä kohti Falunia

Sami Jauhojärvi on toipumassa Tour de Skin alkumetreillä iskeneestä flunssasta. Ääni on vielä painoksissa mutta kuumetta ei ole ollut viikkoon.

– Kolme päivää oli kova kuume ja sen jälkeen ärsytysyskää. Ei minulle mitään testejä tehty, mutta oireet viittaavat influenssaan.

Sairastelusta huolimatta Sami Jauhojärvi suuntaa katseensa hyvällä mielellä helmikuun puolessa välissä alkaviin Falunin MM-kisoihin.

– On hyvinkin luottavainen fiilis, vaikka Tour de Ski jäi sairastelun takia väliin. Monikin arvokisoissa menestynyt hiihtäjä on viime vuosina jättänyt sen väliin, eli siinä mielessä en usko, että olisin hävinnyt mitään, en tosin voittanutkaan.

– Kultamitali on tavoiteena Falunista.

Jauhojärvi luottaa suomalaisten kultamitalimahdollisuuksiin viestissä.

– Henkilökohtainen päämatkani on ehdottomasti 50 km perinteisellä.

Jauhojärvi aikoo hiihtää myös sprintin ja ja yhdistelmähiihdon.

Lähetys Suomen Urheilugaalasta alkaa 13.1.2015 kello 20.00 TV 2:lla. Yle Areenassa lähetys alkaa kello 18.40.

Suomen Urheilugaala netissä (siirryt toiseen palveluun)