Kerro villeimmät armeijahuhusi – jarrun mysteeri taisi jo ratketa

Vuosikymmeniä varuskunnissa kiertänyt huhu libidoa leikkaavasta jälkiruuasta saattaa saada alkunsa astianpesukoneesta.

Osallistu
sotilaan jalat
Yle

Kaikki varusmiehet kuulevat joskus jarrusta. Se on ainetta, jota Puolustusvoimien uskotaan kaikessa viekkaudessaan truuttaavan varusmiesten ruokaan. Huhun mukaan aine jarruttaa sukupuoliviettiä ja auttaa nuoria miehiä keskittymään taisteluharjoituksiin.

Joskus varuskuntien ruuasta löytyy pieni sininen pilleri. Onko se jarrua? Ei ole, sanoo Puolustusvoimien ruokahuollosta vastaavan Leijona Cateringin tiedottaja Tarja Kiviluoto.

– Keittiöissä käytetään raepesukoneita uunivuokien pesuun. Rakeet hoitavat hankaamisen, jolloin ei tarvitse käyttää niin paljon kemikaaleja, Kiviluoto sanoo.

”Joku keittäjä saattaa kaivata helmeään”

Rakeita kulkeutuu silloin tällöin ruokaan. Rakeet ovat vaarattomia eikä niistä irtoa esimerkiksi kemikaaleja.

– Kerran yksi varusmies oli löytänyt rakeen ruoastaan, teipannut sen paperinpalaan, kirjoittanut saatesanoiksi: ”Joku keittäjä saattaa kaivata helmeään.” Aika kaunis ajatus, Kiviluoto nauraa.

Kerro villeimmät tornihuhusi

Puolustusvoimat kannustaa alokkaita liittymään Facebook-ryhmiin, joissa jaetaan tietoa palveluksesta ja katkotaan huhuilta siivet. Ajatuksena on myös vähentää keskeyttämisiä.

Haluatko jakaa palvelusajaltasi hulluja huhuja? Pelotteliko alikersantti Nönnönnöö alokas Möttöstä? Osallistu keskusteluun.