"Kerro itsestäsi" – älä hukkaa mahdollisuutta erottua kesätyönhaussa

Kesätyöpaikat ovat taas jaossa. Moni yritys tarjoaa hakemuksen pohjaksi valmista, sähköistä lomaketta, jonka "Kerro itsestäsi" -osio nousee arvoon arvaamattomaan, kun tuhannet hakijat pyrkivät erottautumaan toisistaan.

Kotimaa
Nuori työnhakija työpaikkahaastattelussa.
Sari Gustafsson / Lehtikuva

Teollisuuden alalle haetaan nyt kesätyövoimaa. Esimerkiksi Stora Enso hakee useita kymmeniä kesätyöntekijöitä Anjalankosken tehtaalle. Metso puolestaan palkkaa huollon ja kunnossapidon tehtäviin Kouvolaan ja Kemira tuotanto- ja sähköautomaatiotehtäviin Kuusankoskelle.

Kymenlaakson suurista kesätyönantajista Kymen Seudun Osuuskauppa avaa kesätyöhaun vielä tammikuun aikana.

Päivittäistavarakauppojen, ravintoloiden ja hotellien asiakaspalvelutehtäviin otetaan vuosittain pari sataa kesätyöntekijää. Hakemuksia ropisee pari tuhatta. Tänä vuonna saatetaan kesätyöntekijöitä palkata aavistus aiempaa vähemmän.

– Ensisijassa tarjoamme kesäaikana lisätyötä omille osa-aikaisille työntekijöille ja yleisestä taloudellisesta tilanteesta johtuen tarvetta kesätyöntekijöiden palkkaamiselle tarkastellaan aiempaa kriittisemmin, Kymen Seudun Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Sanna Mäenpää kertoo.

Metsäteollisyysyhtiö Stora Enso kertoo, että myös heidän harjoittelupaikkojen määrä tarkentuu kevään aikana. Anjalan paperitehtaalla ja Inkeroisten kartonkitehtaalla työskenteli viime vuonna yli 100 kesäharjoittelijaa. Kokonaisuudessaan Stora Enso työllisti Suomessa viime kesänä 1031 kesätyöntekijää. Saatujen hakemusten kasa on vuosittain melkoinen. Esimerkiksi viime vuonna hakemuksia tuli 11 000.

Useamman kuukauden mittaisten kesätyösuhteiden lisäksi molemmissa työpaikoissa tarjotaan koululaisille ja lukio- ja ammattikouluikäisille kahden viikon työelämään tutustumisjaksoja.

Esimerkiksi Stora Enson ja Kymen Seudun Osuuskaupan kesätyöpaikkoja voi hakea helmikuun loppuun saakka.

 "Firmasta pitää jotain tietää"

Moni yritys käyttää rekrytoinneissaan valmista, sähköistä hakemuskaavaketta. Lomake mahdollistaa sen, että kaikista hakijoista saadaan koottua samat perustiedot. Mahdollisuus loistaa edukseen ja tuoda esiin persoonaansa on kohdassa, jossa pyydetään kertomaan vapaasti itsestään.

– Siihen kohtaan kannattaa panostaa. Vaikkei vielä olisi työkokemustakaan, voi kertoa esimerkiksi omista harrastuksistaan, joista ajattelee olevan hyötyä haetussa työssä, Mäenpää sanoo.

Myös Stora Ensolta kerrotaan, että yhtiö on tehnyt hyviä rekrytointeja, vaikkei hakijalla olisi ennestään ollut osoittaa laajaa työkokemusta. Painoarvoa on annettu, jos aktiivisuutta on pystynyt osoittamaan esimerkiksi järjestötoiminnan tai harrastusten kautta.

– Firmasta pitää jotain tietää ja osoittaa siten kiinnostusta. Nämä hakija erottuvat joukosta, Mari-Anne Tamminen Stora Enson viestinnästä kertoo.

Osa hakijoista panostaa paljonkin ja onnistuu tekemään persoonallisia, haettuun tehtävään kohdistettuja hakemustekstejä. Mäenpään mukaan suuressa hakijajoukossa on usein huonojakin esimerkkejä. Osa laittaa paljon hakemuksia eri tehtäviin ja eri työnantajille, eikä hakemustekstiä kohdista juuri nimenomaiseen tehtävään. Toisissa hakemuksissa taas koulutiedot on täytetty tarkkaan, mutta avoin "Kerro itsestäsi"- hakukenttä jätetään tyhjäksi.

– Se ei näytä hyvältä.

Yhä useammin suositellaan, että omaa työhakemusta voisi höystää esimerkiksi videolla, jolla oma persoona pääsee esiin. Mäenpää kertoo, ettei videohakemuksia ole vielä tullut vastaan. Sen sijaan CV:ssä jokaiselta alkaa jo löytyä vähintäänkin oma valokuva.

– On huomattu, että sillä on merkitystä. Vaikkei se rekrytointipäätökseen vaikuta, tuo se hakijan lähemmäksi, kun näkee jo siinä vaiheessa kasvot.