Joensuulaisyhtye kisaa paikasta Euroviisuihin

Yleisradion järjestämän Uuden musiikin kilpailun osallistujien joukossa on tänä vuonna pohjoiskarjalaista väriä. Joensuulainen Pihka ja myrsky kilpailee seitsemäntoista muun artistin joukossa paikasta Euroviisuihin.

Euroviisut
Pihka ja myrsky
Anton Sucksdorff

Yleisradion järjestämän Uuden musiikin kilpailun osallistujien joukosta löytyy pohjoiskarjalaista väriä. Joensuulainen Pihka ja myrsky -yhtye kilpailee kappaleella Sydän ei nuku.

– Hieman epäuskoinen olo kieltämättä oli, kun tieto ehdokkuudesta tuli. Omia biisejä on tullut läheteltyä kilpailuihin sun muihin varmaan kymmenen vuoden ajan. Aina niistä on ollut erittäin ylpeä ja itsevarma olo, hienoa että kerrankin tuli vastakaikua. Ja on tietenkin mahtavaa, että iso yleisö saa mahdollisuuden tutustua meidän musiikkiin, yhtyeen biisintekijä ja toinen solisti Lasse Turunen toteaa.Yhtyeen esikoislevy julkaistiin viime vuonna. Bändi keikkaili viime vuonna ahkerasti ja esiintyi myös Happoradion lämmittelijänä.

Hieman epäuskoinen olo kieltämättä oli, kun tieto ehdokkuudesta tuli.

Lasse Turunen

Ensimmäisessä UMK:ssa 7.2. TV Kakkosella suorassa lähetyksessä kilpailevat Hans On The Bass, Norlan El Misionario, Pertti Kurikan Nimipäivät, Pihka ja myrsky, Satin Circus ja Vilikasper Kanth.

Toisessa UMK:ssa 14.2. kilpailevat Eeverest, Jouni Aslak, Opera Skaala, Otto Ivar, Shava ja Siru.

Kolmannessa UMK:ssa 21.2. kilpailevat Aikuinen, Angelo De Nile, Heidi Pakarinen, Ida Bois, Järjestyshäiriö ja Solju.

Jokaisesta showsta kolme kilpailijaa jatkaa yleisöäänillä28.2. järjestettävään UMK-finaaliin. Yksi pääsee edustamaan Suomea Wienin Euroviisuihin toukokuussa.