Tiedon Oulun pääluotamusmies: Yt-neuvotteluja osattiin odottaa – taas

Tiedossa käytiin yt-neuvotteluja myös viime vuonna, ja niistä seuranneita irtisanomisia on ollut Oulussa tässäkin kuussa. Uusimmat yt:t alkoivat tänään. Neuvottelujen kohteena olevat liiketoiminnat työllistävät Oulussa pariakymmentä ja Raahessa puolisen sataa työtekijää.

Kuva: Tieto

Tiedon Oulun pääluottamusmies Sari Parviainen sanoo, että tiistaina tullutta tietoa yt-neuvotteluista on osattu odottaa.

– Tiedossa tehdään koko ajan sellaisia toimenpiteitä, järjestellään tehtävien siirtoja halvemman kustannustotason maihin.  Aika pitkään saatiin olla tilanteessa, kun yt-peikko ei ollut ihan oman organisaation niskassa kiinni.

Hän kertoo, että Oulussa on viimeksi irtisanottu ihmisiä tässä kuussa.

Tieto on kertonut yt-neuvotteluista huolimatta jatkavansa joidenkin osa-alueidensa kasvattamista ja jopa rekrytointeja. Parviainen sanoo, että kasvualoista Oulussa on ainakin asiakastyytyväisyyteen liittyviä toimintoja. Parviainen ei usko, että joidenkin alojen kasvu voisi Suomen tasolla korvata yt-neuvotteluissa menetettäviä työpaikkoja, Oulun tason vaikutuksia hän ei lähde arvioimaan.

Nyt alkavat yt-neuvottelut koskevat yhtiön markkinointijohtaja Kia Haringin mukaan Oulussa toimintoja, jotka työllistävät 18:ta ja Raahessa 52:ta työntekijää. He työskentelevät niin kutsuttujen jatkuvien palvelujen yksikössä sekä konsultointi- ja integraatiopalvelujen yksikössä. Yritys työllistää Oulussa tällä hetkellä noin 400 ihmistä ja Raahessa 54.

Tieto kertoo, että neuvottelut vaikuttavat Suomessa enintään 500 henkilöön ja muissa maissa 340 henkilöön. Muissa maissa yt-neuvotteluja käydään etenkin Ruotsissa ja Tsekissä.