1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Insinööriliitto: Tietoa johdetaan huonosti

Tietotekniikkayritys Tieto investoi kasvualueille, mutta irtisanoo samaan aikaan. Insinööriliiton mukaan Tietoa johdetaan huonosti, ja sen henkilöstöpolitiikka on poukkoilevaa.

Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Tietotekniikan palvelualan yrityksissä on tehty henkilöstövähennyksiä vuodesta 2008 lähtien, mutta Tieto on yrityksenä poikkeuksellinen. Näin arvioi Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari Yle Radio Suomen Ajantasassa.

– Tieto painii ihan omassa sarjassaan näissä jatkuvissa vähennyksiin tähtäävissä yt-neuvotteluissa, Porokari sanoo.

Yt-neuvottelut kertovat Porokarin mukaan siitä, että Tietoa johdetaan huonosti ja sen henkilöstöpolitiikka on poukkoilevaa.

Tietotekniikkapalveluyritys Tieto ilmoitti aamulla yhteistoimintaneuvotteluista, jotka koskevat Suomessa enintään 500 henkilöä ja muissa maissa 340 henkilöä. Samanaikaisesti yhtiö jatkaa investointeja kasvualueille.

"Talo on täynnä korkeasti koulutettuja"

Porokarin mukaan Suomessa irtisanominen on aivan liian helppoa ja halpaa. Yrityksissä ei ymmärretä, että korkeasti koulutetuille osaamisen päivittäminen onnistuu hyvinkin, kun puolestaan rekrytoinnista tulee aina kuluja.

– Jos bisnesalueita ollaan laajentamassa ja lisää rekrtytoimassa, niin miksi ihmeessä pitää alkaa vähentää massiivisesti? Porokari kysyy.

– Talo on täynnä korkeasti koulutettuja henkilöitä, jotka varmasti pystytään kouluttamaan uudelle bisnesalueelle, hän jatkaa.