Solju jäi vielä taka-alalle – Pertti Kurikan Nimipäivät ja Satin Circus UMK:n ennakkosuosikit sosiaalisessa mediassa

Selviksi ennakkosuosikeiksi Twitterissä ovat nousseet punk-bändi Pertti Kurikan Nimipäivät kappaleellaan "Aina mun pitää" sekä pop-yhtye Satin Circus kappaleellaan "Crossroads". Utsjokelaisten Hildá Länsmanin ja Ulla Pirttijärvi-Länsmanin edustama Solju-yhtyeen UMK-taivalta on myös mahdollisuus seurata Twitterin kautta heidän @SoljuOfficial käyttäjätililtään tai käyttämällä hashtagia #teamsolju. Yhtye kilpailee Uuden Musiikin Kilpailun kolmannessa karsinnassa lauantaina 21.2 klo 21.

Yle Saame
Solju-yhtyeen Hildá Länsman ja Satin Circus Uuden Musiikin kilpailussa tammikuussa 2015.
Solju Official
Solju-joavkku musihkkavideo UMK-gilvvus 2015.

Uuden Musiikin Kilpailun käynnistyessä povaillaan jo kilpailun ennakkosuosikkeja sosiaalisessa mediassa.

Selviksi ennakkosuosikeiksi Twitterissä ovat nousseet punk-bändi Pertti Kurikan Nimipäivät kappaleellaan "Aina mun pitää" sekä pop-yhtye Satin Circus kappaleellaan "Crossroads".

UMK-keskusteluun voi osallistua Twitterissä käyttämällä hashtagia #umk15.

Mediahuomiossa Solju jäänyt taka-alalle

Utsjokelaisten Hildá Länsmanin ja Ulla Pirttijärvi-Länsmanin edustama Solju-yhtyeen UMK-taivalta on myös mahdollisuus seurata Twitterin kautta heidän @SoljuOfficial (siirryt toiseen palveluun)-käyttäjätililtään tai käyttämällä hashtagia #teamsolju (siirryt toiseen palveluun).

Mikkel Näkkäläjärvi @Nakkalajarvi: "UMK:ssa mukana äiti ja tytär Utsjoelta. Jee, hyvä Solju! #UMK15 #umk"

Virpi Koo @VirpiJK: "Ennakkosuosikkini ennen kuuntelua #teamsolju #solju @umk_yle . Kuulosti kivalle, tosin liikaa euroviisulle ja Ulla liian taustalla."

Soljusta keskustellaan twitterissä

Toistaiseksi yhtyeen sosiaalisessa mediassa saama huomio on jäänyt vähälle eikä yhtyeen vasta julkaistu kappale _Hold your Colours _-kerännyt suurta hehkutusta osakseen.

"Meille kappale merkitsee sitä, että pitää rohkeasti kantaa omaa identiteettiään"

Solju kuvailee UMK:n lehdistötilaisuudessa _Hold Your Colours _-kappalettaan moderniksi saamelaiseksi populäärimusiikiksi.

– Solju toisi esille Suomesta jotain erilaista, kuin se mitä ollaan totuttu tavallisesti näkemään. Meille kappale merkitsee sitä, että pitää rohkeasti kantaa omaa identiteettiään ja persoonallisuuttaan huolimatta ympäristön tuomista odotuksista identifioitua valtavirtausten mukaisesti, kertoo Solju UMK:n haastattelussa.

Saamelaiskulttuurin läänintaiteilija Anna Näkkäläjärvi-Länsman kehuu Soljun kappaletta.

– Soljun kappale on hieno esimerkki siitä, miten voi yhdistää joikua ja poppia. Hienoa, kun pääsee kuulemaan näin hyvin tuotettua saamelaismusiikkia tällaisessa yhteydessä. Tämähän vielä paranee, kun kisa etenee. Toivotan sydämellisesti onnea Soljulle UMK-kilpailuun, Näkkäläjärvi-Länsman sanoo Yle Sápmille.

Ullan ja Hildan yhteiset suosikit:

  1. Mari Boine - (siirryt toiseen palveluun)Elle
  2. Buffy Sainte Marie - (siirryt toiseen palveluun)Starwalker
  3. Sainkho Namtchylak - (siirryt toiseen palveluun)Let The Sunshine

Yhtye kilpailee Uuden Musiikin Kilpailun kolmannessa karsinnassa lauantaina 21.2 klo 21. Tuolloin yhtyettä pääsee äänestämään jatkoon UMK:n finaaliin.

Uuden Musiikin Kilpailu alkaa 7.2. ja finaalin 28.2. voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa 2015.

Artistien musiikkivideot nähdään Kakkosen ja Areenan esikatseluohjelmassa 31.1. klo 20.40. Raadissa niitä ruotimassa ovat muun muassa Cristal Snow ja Toni Wirtanen.