Pohjois-Ruotsin työpaikat kiinnostavat työttömiä

Pohjois-Ruotsin ja Tornion alueen työpaikat kiinnostavat työttömiä Suomen puolella. Norrbottenin alueella on avoinna tällä hetkellä noin 2000 työpaikkaa, joista yli puolet on hoitoalalle. Alueella on runsaasti työpaikkoja myös rakennusalalla ja kaivosteollisuudessa.

Kotimaa
Kymmenet kiinnostuneet tulivat Oulun te-toimistoon kuuntelemaan Pohjois-Ruotsin työpaikoista.
Soile Suvanto / Yle

Pohjoisen Ruotsin työmahdollisuudet kiinnostivat Oulussa kymmeniä henkilöitä. Avoimista työpaikoista ja yrityksille tarjottavista urakoista kerrottiin tiistaina videoyhteyden avulla eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata. Oulun työvoima- ja elinkeinotoimiston videoneuvottelutilaisuuteen saapui noin 50 ihmistä.

Norrbottenin alueella on avoinna noin 2000 työpaikkaa, joista yli puolet on hoitoalalle. Lisäksi työpaikkoja on runsaasti rakennusalalla ja kaivosteollisuudessa, erityisesti Kiirunan alueella. Myös Haaparannan ja Tornion rakennusurakoissa on tarjolla satoja työpaikkoja.

Paikka ja hakija ei aina kohtaa

Oululainen Anna Miettinen olisi valmis lähtemään töihin Pohjois-Ruotsiin.

– Olen kasvatus- ja luonnontieteilijä. Lisäksi minulla on hallussa skandinaaviset kielet ja venäjä. Kansainvälisyys kiinnostaa, Miettinen sanoo.

Tilaisuudesta ei löytynyt suoraan sopivaa työpaikkaa.

– Tilaisuus oli ehkä suunnattu enemmän miehille, rakennusalalle ja kaivoksiin. Pitää tutkia nettisivuilta tarkemmin, löytyisikö jotain. Kun rakennetaan kouluja ja asuntoja niin tarvitaan myös erilaisia oheispalveluja. Ehkä sieltä puolelta löytyy töitä, Miettinen toivoo.

Yrittäjä Tuomas Remes Nivalasta oli tyytyväinen videoneuvottelutilaisuuden antiin. Ovia ja ikkunoita yrityksensä kautta myyvä Remes uskoo lähtevänsä Pohjois-Ruotsiin kaupantekoon.

– Varmasti lähden heti, kun on aikaa ottaa sinne kontakteja. Tuotteitamme on myyty jo runsaasti Pohjois-Norjaan, Remes kertoo.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus