Tikkurilaan aukeava Dixi havittelee miljoonia työmatkalaisia ostoksille

Tikkurilaan avautuva ostoskeskus Dixi luottaa joukkoliikenneaseman tuomaan asiakasvirtaan. Taloudellisesti heikkoina aikoina pystyyn noussut iso ostoskeskus tavoittelee ensimmäisenä vuotenaan jopa viittä miljoonaa kävijää.

Kotimaa
Liikekeskus DIXI ulkoa
Yle

Suomen kolmanneksi vilkkaimman juna-aseman kylkeen kohonnut ostoskeskus Dixi valmistautuu avajaisiin. Taloudellisesti epävarmoista ajoista huolimatta ostoskeskuksen uskotaan menestyvän, sillä koko asemakompleksin läpi uskotaan virtaavan huima määrä asiakkaita.

– Tämä on erittäin hyvä kauppapaikka. Asemalaiturin alueella uskotaan kulkevan vilkkaimmillaan 2 100 ihmistä per tunti ja yhteensä 7,5 miljoonaa ihmistä vuodessa. Olemme laskeneet, että tästä massasta noin 60-70 prosenttia tulee kävelemään ostoskeskuksen jonkun osan läpi, sanoo Joonas Lemström kauppakeskuksen omistavasta Nordic Real Estate Partnersista.

Torstaina yleisölle aukeavan ostoskeskuksen tavoitteena ei ole haastaa seudun muita muotiin keskittyviä kauppakeskuksia, vaan houkutella nimenomaan aseman läpi kulkevia työmatkalaisia.

– Tänne on valikoitunut päivittäistavarapalveluita tukevia liikkeitä, joissa on nopea asioida. Esimerkiksi kioskipalveluita, kukkakauppoja ja kahviloita, Lemström sanoo.

Toimistotorni on jo lähes täysi

Dixi koostuu kauppakeskuksesta, toimistotornista, parkkihallista sekä katutasossa sijaitsevasta linja-autoterminaalista. Vaikka tyhjästä toimistotilasta tuntuu pääkaupunkiseudulla olevan jo ehkä ylitarjontaa, näyttää Dixi kuitenkin vetäneen yrityksiä.

– Hyvällä sijainnilla ja hyvillä palveluilla on selvästi kysyntää. Tämän kohteen toimistotiloista noin 95 prosenttia on tällä hetkellä vuokrattu, sanoo Dixin toteuttajana toimineen YIT:n liiketoimintaryhmän johtaja Timo Lehmus.

Nyt aukeava osa on Dixin ensimmäinen vaihe ja toisen vaiheen rakentamisen on tarkoitus käynnistyä tämän vuoden alkupuolella. Toisen osan on määrä olla valmis jouluna 2016, mutta lopullisen muotonsa kauppakeskus saa vasta 2019.

Miten käy Tikkurilan keskustan?

Kauppakeskukseen on siirtynyt paljon liikkeitä Tikkurilan pääkaduilta, mikä muuttaa alueen kaupunkirakennetta. Tämä on herättänyt asukkaissa huolta siitä näivettyykö vanha keskusta uuden ostarin kyljessä. Päättäjiä asia ei huoleta.

– En usko, että näin tulee tapahtumaan. Tikkurilaa ollaan koko ajan kehittämässä lisää ja sinne kaavaillaan paljon asuinrakentamista. Lisäksi asema tuo myös alueelle paljon ihmisiä, mikä lisää kysyntää, sanoo Vantaan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Heidi Nygren.

– Dixi on merkittävä hanke koko Tikkurilan kehittämisessä. Se vahvistaa Tikkurilan keskustamaisuutta ja palveluntarjontaa. Uutta asumista rakennetaan radan molemmille puolille ja samalla myös keskustan viihtyvyyteen panostetaan, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen Vantaan kaupungilta.

Dixin merkityksen uskotaan vielä nousevan kesällä, kun kehärata aloittaa liikennöin. Radan uskotaan nostavan asemarakennuksen kävijämäärän parhaimmillaan jopa 15 miljoonaan ihmiseen vuodessa.