Joutsenon Kullervo on vuoden urheiluseura

Joutsenon Kullervo on valittu Suomen vuoden 2014 urheiluseuraksi. Valinta julkistettiin Suomen urheilugaalassa tiistai-iltana.

urheilu
Joutsenon Kullervo vastaanotti vuoden urheiluseura -palkinnon
Yle

Vuoden suurin urheilijoiden palkitsemisjuhla Urheilugaala toi tiistaina iloisia uutisia Etelä-Karjalaan, kun Joutsenon urheiluseura valittiin vuoden urheiluseuraksi. Tuhansien paikalla olleiden katsojien ja satojen tuhansien TV-katsojien lisäksi paikan päällä Helsinki Areenalla tapahtumaa oli todistamassa yli sata Joutsenon Kullervon junioria ja seura-aktiivia.

Palkinnoksi seura sai 10 000 euron stipendin sekä ison Uuno-pystin

– Raha kohdistetaan kokonaan nuorten hyväksi. Tarkemmin rahan kohde päätetään myöhemmin, kertoo seuran puheenjohtaja Hannu Myllärinen.

Palkintoa olivat lavalla vastaanottamassa Joutsenon Kullervon puheenjohtaja Hannu Myllärinen ja Minna Hotakainen. Lisäksi lavalla olivat juniorit Eelis Heinonen ja Lotta Mattinen.

– 100-vuotias yleisseura ei voi saada parempaa alkua uudelle satavuotiskaudelle, kuin tulla nimetyksi vuoden urheiluseuraksi, sanoi kiitospuheessaan Joutsenon Kullervon puheenjohtaja Hannu Myllärinen.

– Se antaa myös - niin kuin palkinto edellyttää - tehdä yhteistyötä liikunnan saralla koulujen, päiväkotien, yritysten, yhteiskunnan ja naapuriseurojen kanssa, ja ottaa samalla niitä upeita askelia kohti meidän yhteistä tavoitettamme olla liikkuvin kansa vuonna 2020.

Vuoden urheiluseura -tunnustusta juhlitaan Joutsenossa perjantaina.

Urheulugaala on kokonaisuudessa nähtävissä Yle Areenassa. Vuoden urheiluseuran palkitseminen on 57 minuutin kohdalla.