1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pariisin isku

Charlie Hebdo nostaa painoksensa viiteen miljoonaan

Viikkolehden ensimmäinen numero viimeviikkoisen terrori-iskun jälkeen myytiin loppuun hetkessä tänä aamuna.

Työmatkalaiset jonottavat uutta Charlie Hebdo -pilalehteä Lyonin asemalla 14. tammikuuta Pariisissa.
Ranskalaiset ovat jonottaneet useissa kaupungeissa lehtikioskeilla Charlie Hebdon uusinta numeroa. Monista kioskeista lehti on myyty loppuun ja useissa myymälöissä lehteä varten on ollut jonotuslistat.

Ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo kasvattaa tuoreimman numeronsa painosta viiteen miljoonaan. Lehti tuli myyntiin tänä aamuna kolmen miljoonan kappaleen painoksella ja se myytiin hetkessä loppuun. Ihmiset odottivat lehtikioskien avautumista jo aamuhämärissä. Moni kioski avasikin luukkunsa tavallista varhemmin.

Tuoreen numeron kansi julkaistiin jo eilen. Siinä itkevä profeetta Muhammed pitelee kylttiä, jossa lukee "Minä olen Charlie". Lisäksi kannessa on teksti: "Kaikki on annettu anteeksi".

Iskussa lehden toimitukseen kuoli viime keskiviikkona 12 ihmistä. Heidän joukossaan oli Ranskan tunnetuimpia pilapiirtäjiä sekä esimerkiksi poliiseja. Lehden päätoimittaja oli saanut useita tappouhkauksia ja hän eli jatkuvassa poliisivartiossa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.