Isis tuomitsee Charlie Hebdon kannen

Myös Iran on ottanut kantaa lehden uusiin piirroksiin profeetta Muhammedista.

Ranskalaisen Charlie Hebdon ensimmäinen numero viimeviikkoisen terrori-iskun jälkeen myytiin loppuun hetkessä tänä aamuna. Lehden kannessa on kuva profeetta Muhammedista, josta Charlie Hebdo on julkaissut pilakuvia useaan otteeseen.

Arvovaltaisen sunnimuslimien instituutin al-Azharin mukaan uudet piirrokset eivät edesauta ihmisten rauhanomaista rinnakkaiseloa. Al-Azhar kuitenkin tuomitsee Pariisin terrori-iskun.

Myös Syyrian presidentti Bashar al-Assad tuomitsi iskut keskiviikkona. Al-Assadin antaman lausunnon mukaan maiden tulee taistella terrorismia vastaan vaihtamalla tietoja, kertoi Syyrian valtiollinen media.

Ääri-islamistinen Isis-järjestö otti keskiviikkona kantaa lehden toimiin. He kutsuivat profeetta Muhammedin kuvan julkaisemista "äärimmäisen typeräksi".

– Charlie Hebdo on jälleen julkaissut profeettaa loukkaavia pilapiirroksia ja tämä on äärimmäisen typerää, Isis totesi lausunnossaan al-Bayan radiokanavalle.

Kyseinen kanava lähettää ohjelmaa Isisin kontrolloimilla alueilla Syyriassa ja Irakissa.

Myös Iran on tuominnut uusien pilakuvien julkaisun. Maan ulkoministerin tiedottajan Marzieh Afkhamin mukaan teko on loukkaava ja provokatiivinen.

– Lehden kansikuva ärsyttää ja loukkaa muslimien tunteita ympäri maailman. Tämä saattaa kiihdyttää ääriliikkeiden väkivallan kierrettä, Afkham totesi.

Viikko sitten Charlie Hebdon toimitukseen tehdyssä iskussa kuoli 12 ihmistä.