Kolmen lapsen äiti ja ex-skeittari Ida Bois kisaa UMK:ssa viimeisessä karsintashowssa

Punatukkainen nuori nainen Ida Bois on mukana Ylen TV2:lla käytävässä Uuden Musiikin Kilpailussa. Bois on Hämeenlinnasta. Hänen laulunsa Kumbaya on EDM-soundia.

viihde
Ida Bois hattu päässä katsoo kameraan
Ida Bois on Hämeenlinnasta. Hän on tehnyt omia lauluja jo pitkään.Yle

Hämeenlinnalainen Ida Bois,27, on mukana Uuden Musiikin kilpailussa, eli UMK:ssa.

Mukana on 18 kilpailijaa. Kilpailun esikatselulähetys, jossa hämeenlinnalaisen esittämän kappaleen voi nähdä ja kuulla, tulee lauantaina 31. tammikuuta klo 20.40 TV2:lla.

Ensimmäinen varsinainen karsintashow nähdään 7. helmikuuta klo 21 Kakkosella.

Ida Boisin vuoro on viimeisessä karsintaerässä 21. helmikuuta. Idan lisäksi samassa erässä ovat mukana artistit Aikuinen, Angelo De Nile, tangokuningatar Heidi Pakarinen, Järjestyshäiriö ja Solju.

Kolmen lapsen äiti Hämeenlinnasta

Jokaisesta osakilpailusta kolme eniten yleisöääniä saanutta jatkaa 28.helmikuuta pidettävään finaaliin. Yhdeksän finalistin joukosta äänestetään lopulta se artisti ja laulu, joka pääsee edustamaan Suomea Wienin Euroviisuihin toukokuussa.

Ida Bois siis kilpailee viimeisessä karsintaohjelmassa. Kappale nimeltä Kumbaya, joka edustaa EDM-tyyliä eli elektronista tanssimusiikkia.

– EDM-soundia on sekoiteltu. Olen kisassa mukana ja olen tullut voittamaan, läväytti artisti lehdistötilaisuudessa.

Ida Bois on naimisissa ja kolmen lapsen äiti. Hän kertoo tehneensä musiikkia jo pienestä pitäen. Kisakappaleellaan hän haluaa innostaa ihmisiä yhteisöllisyyteen ja lähimmäisyyteen ja arjen pieniin hyviin tekoihin.

Idalla on vahva kristillinen tausta ja hän on aiemmin julkaissut jo kolme levyä.

Takana ura ammattiskeittarina

Idan kasvot ovat tuttuja myös skeittipiireistä. Tyttönimellään Valkoniemi hän oli yksi Suomen ensimmäisistä naisskeittareista.

– Viime vuosina olen skeittaillut vähemmän. Aikoinaan minulla oli iso kansainvälinen sponsori. Matkustelin ja kiertelin kisoja, –kertoi Ida UMK:n kilpailijoiden esittelyssä.

_KORJATTU 15.1.2015 klo 01.15: Jutussa väitettiin aiemmin, että Idan kilpailunumero olisi 18. Järjestystä ei ole kuitenkaan vielä arvottu, joten kenelläkään ei ole vielä kilpailunumeroa. _