Oululaismies sai puolitoista vuotta ehdollista Oulun ja Jyväskylän iskuista

Jyväskylän kirjastopuukotuksesta ja Oulun sumuteiskusta syytetty mies sai tuomion muun muassa pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä oli vaatinut vähintään kahden vuoden ehdotonta vankeutta.

Pääepäilty Jyväskylän käräjäoikeudessa. Kuva: Yle Keski-Suomi

Oululaismies sai keskiviikkona Keski-Suomen käräjäoikeudessa puolentoista vuoden tuomion parin vuoden takaisista Oulun sumuteiskusta ja Jyväskylän kirjastopuukotuksesta. Mies selvisi ensikertalaisena ehdollisella. Lisäksi hän joutuu maksamaan korvauksia uhreille.

Mies oli päätekijänä Oulussa kesällä 2012 tapahtuneessa pippurisumuteiskussa, jossa vasemmiston keskustelutilaisuudessa yhden puhujan kasvoihin suunnattiin pippurisumutetta. Tekijä pakoili poliisia pari vuotta, kunnes hän jäi kiinni toisen poliisitehtävän yhteydessä.

Syyttäjä vaati ehdotonta vankeutta

Jyväskylässä tammikuussa 2013 kolme miestä tunkeutui kaupunginkirjastossa tilaisuuteen, jonka aiheena oli äärioikeistosta julkaistu kirja.

Tuomio tuli muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelyistä. Mies tuomittiin myös poliittisten toimintavapauksien loukakamisen yrityksestä sekä kokouksen estämisen yrityksestä. Syyttäjä oli vaatinut hänelle pidempää, vähintään noin kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Muut syytetyt tuomittiin sakkorangaistuksiin. Kaikkiaan syytettyinä käräjäoikeudessa oli neljä miestä, jotka kukin olivat myös asianomistajina.