Kysely: Kreikkalainen perhe ansaitsee varsin tavallisesti alle 10 000 euroa vuodessa

Yli kolmasosassa Kreikan kotitalouksista vuositulot jäivät viime vuonna nelinumeroisiksi, kertoo uutissivusto Ekathimerini.

Kreikan kriisi

Laaja työttömyys näkyy kreikkalaisten perheiden vuosiansioissa. Yli kolmasosa, 34,4 prosenttia kotitalouksista ansaitsi alle 10 000 euroa viime vuoden aikana. Työntekijäliitto Gseveen selvityksestä kertoo kreikkalainen uutissivusto Ekathimerini (siirryt toiseen palveluun).

Selvityksen mukaan vielä yleisempää oli, että kotitalouteen lukeutui vähintään yksi työtön. Tällaisia perheitä oli 36 prosenttia, mikä vastaisi yli miljoonaa kotitaloutta. Noin viidesosassa perheenjäsenen työttömyys oli jatkunut yli vuoden. Tuolloin henkilöllä ei ole oikeutta työttömyyskorvauksiin.

Huomattavan suuressa osassa, 52 prosentissa kotitalouksista, perheen tärkein tulonlähde oli eläkkeet. Vielä kahta vuotta aiemmin osuus oli 42 prosenttia.

Gseveen mukaan erityisen haavoittuvassa asemassa vaikuttaisivat olevan kaupunkilaisperheet.

Kyselyyn osallistui yli tuhat kotitaloutta viime joulukuussa.

Kreikka on kärvistellyt euroalueen pisimmässä taantumassa. Kreikassa pidetään kuluvan kuukauden 25. päivänä ennenaikaiset parlamenttivaalit, joissa suurimpina kysymyksinä ovat Kreikan velkojen leikkaamiset ja lainaehtojen uudelleen neuvottelut.

Lähteet: AP