1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaisten Kainuun piirin puheenjohtaja erosi tehtävästään – "Naisjäsenen vähättely ei suinkaan ole harvinaista"

Perussuomalaisten Kainuun piirin puheenjohtaja Maarit Nurmi on eronnut tehtävästään. Syyksi hän kertoo piirin sisällä käydyn puheenjohtajapelin sekä vähättelyn, jota hän on naishenkilönä saanut piirissä osakseen.

kuntapolitiikka
Perussuomalaisten ilmapallo
Anssi Leppänen / Yle

Perussuomalaisten Kainuun piirin puheenjohtaja Maarit Nurmi kertoo tiedotteessaan, että viime kesästä lähtien piirin sisällä on käyty puheenjohtajapeliä.

– Naispuheenjohtajana olen saanut kuulla olevani milloin kukkahattutäti ja milloin muuten vaan osaamaton ja mitätön. Perussuomalaisten Kainuun piirissä naisjäsenen vähättely ei suinkaan ole harvinaista.

– Ilman ryhmän tukea oli Jaana Sankilammen tehtävä Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana varmasti omaa tehtävääni vieläkin haastavampi, Nurmi sanoo tiedotteessaan.

Nurmi sanoo odottaneensa, että puheenjohtajaäänestyksessä häviölle jäänyt, kajaanilaisen Timo Kanasen tukijoukko ryhtyisi tekemään yhteistä työtä puolueen hyväksi. Nurmen mukaan näin ei tapahtunut.

Nurmi katsoo olevansa tässä ilmapiirissä väärä henkilö viemään piiriä kevään eduskuntavaaleihin. Nurmen mukaan oikea henkilö hänen seuraajakseen piirin puheenjohtajaksi olisi Kajaanin kaupunginvaltuutettu ja piirisihteeri Teemu Niva.

Nurmi aikoo jatkaa Ylä-Kainuun perussuomalaisten sihteerinä, Kainuun Perusnaisten hallituksen jäsenenä sekä Perussuomalaisen puolueen puoluevaltuuston jäsenenä.

Lue seuraavaksi