TS: Suomi karkotti jihadistin – muodosti vakavan uhan Suomen turvallisuudelle

Turun hallinto-oikeus määräsi kurdimiehen maahantulokieltoon Suomeen 15 vuodeksi. Hänen katsottiin levittäneen ääri-islamistista propagandaa ja värvänneen ihmisiä terroristijärjestöihin.

Kotimaa
Suojelupoliisin ovi Helsingissä.
Yle

Suomen valtio on joulukuussa karkottanut ääri-islamistina pidetyn miehen, kertoo Turun Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Suojelupoliisi vaati kurdimiehen karkottamista, koska katsoi tämän muodostavan vakavan uhan maan turvallisuudelle.

Turun Sanomien lähteiden mukaan karkotettu mies oli levittänyt ääri-islamilaista propagandaa ja yrittäneen värvätä henkilöitä terroristisiksi luokiteltuihin järjestöihin.

Turussa karkotushetkellä asunut mies oli ennen Suomeen tuloaan johtanut Isosta-Britanniasta käsin Irakin ja Syyrian alueilla toimivaa radikaalia Ansar al-Islam-järjestöä.

Ansar al-Islamin perustaja on mullah Krekar, joka on istunut useiden vuosien tuomiota Norjassa tappouhkauksista. Krekar vapautuu vankilasta tammikuussa.

Maahanmuuttovirasto teki kurdimiehen karkotuspäätöksen vuosi sitten tammikuussa, ja hallinto-oikeus piti päätöksen voimassa joulukuun alkupuolella antamallaan päätöksellä.

Samalla mies määrättiin maahantulokieltoon Suomeen 15 vuodeksi.

Ison-Britannian kansalainen on valittanut päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Mies kiistää valituksessaan olevansa uhka Suomen turvallisuudelle, ja toteaa, ettei ole syyllistynyt rikoksiin Suomessa. Hänellä ei valituksen mukaan ole mitään erityistä roolia missään järjestössä.