Rasvaletit valloittavat Ilmajoen Ooppera-areenan

Grease on musikaali, josta tehty elokuva nosti John Travoltan ja Olivia Newton-Johnin maailmanmaineeseen. Grease on tuttu myös monen suomalaisen teatteriryhmän esityksistä. Nyt tähän klassikkoon tartutaan opiskelijavoimin Etelä-Pohjanmaalla.

Päärooleissa ovat Aleksi Yli-Sissala ja Ida Teeri. Kuva: Etelä-Pohjanmaan Opisto

Suurmusikaali Grease nähdään ja kuullaan ensi kesänä Ilmajoen Ooppera-areenalla. Musikaali toteutetaan yhteistyössä Ilmajoen Musiikkijuhlien ja Opinlakeusverkoston kanssa.

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Etelä-Pohjanmaan Opistolle apurahaa musikaalin toteuttamiseen. Musikaalin esiintyjät tulevat pääosin Etelä-Pohjanmaalta. Mukaan on saanut hakea jokaisesta Etelä-Pohjanmaan alueen toisen asteen oppilaitoksesta ja rooleissa nähdään lähinnä Opinlakeus-oppilaitosverkoston opiskelijoita. Danny Zukon kenkiin astuu Aleksi Yli-Sissala ja Sandy Olssonin roolin tekee Ida Teeri.

Grease-musikaalin ohjaa Kimmo Kovanen, koreografiasta vastaa Noora Kolanen ja musiikkia ohjaa Satu-Maarit Veikkola.

Musikaalissa kuvataan 1950-luvun nuorten amerikkalaisten maailmaa, jossa pojat laittoivat hiuksensa Brylcreemillä ojennukseen ja tyttöjen kellohameiden helmat hulmusivat. Pohdittavaa toivat luokkatietoisuus, ryhmäpaine, teiniraskaudet ja jengiväkivalta. Musikaali on kuitenkin myös rakkaustarina, joka on ajankohtainen vielä 2010-luvullakin.