Lahden Autokorin kiinteistö sai uuden elämän entisen omistajan käsissä

Valmistushallin puolella on jo nyt vuokralla useita yrityksiä ja tiloissa työskentelee parikymmentä ihmistä. Entinen omistaja Juhani Saario osti kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kiinteistön Danske Bankilta

talous
Vanha tehdasrakennus
Osa Lahden Autokorin vanhoista tiloista on punaisia puu- ja tiilirakennuksia.Heikki Ahonen/Yle

Lahden Autokorin kiinteistö Nastolassa on saanut uuden elämän. Entinen omistaja Juhani Saario osti kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kiinteistön Danske Bankilta syksyllä. Kiinteistö oli jäänyt Danske Bankille konkurssin ja yrityskiinnitysten myötä.

– Tässä on aika paljon yhteistä historiaa, ei pelkästään minulla, vaan myös isällä ja isoisällä. Päästiin sitten yhteisymmärrykseen ja hankin kiinteistön, kuvailee Saario.

Valmistushallin puolella on jo nyt vuokralla useita auto- ja kuljetusvälinealan yrityksiä ja tiloissa työskentelee parikymmentä ihmistä.

– Vuokralla on useita yrittäjiä ja osaajia, jotka korjaavat, valmistavat tai maalavat erinäköisiä ajoneuvojen osia ja tekevät huoltotöitä, Saario listaa.

Valokuvaaja Heli Mielonen
Vanhaan linja-autotehtaaseen tulevat valokuvaaja Heli Mielosen uudet studiotilat.Heikki Ahonen/Yle

Osin suojellun tiilirakennuksen puolelle Saario etsii monipuolisesti erilaisia yksinyrittäjiä käsityöläisistä pienteollisuuden osaajiin. Hän haaveilee, että tilasta tulisi pienyrittäjien kohtaamispaikka.

– Jos vanha rakennus on pitkään kylmillään, se on pian entinen. Ainakin minä toivon, että saataisiin tänne riittävästi järkevää toimintaa, jotta kiinteistöä on taloudellisestikin kannattavaa ylläpitää.

Kiinteistön kaupasta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).