Kansanedustaja riemuissaan pienpanimoille esitetystä verouudistuksesta

Pienpanimoiden verohelpotusten alaraja on nousemassa 200 000 litrasta 500 000 litraan ja yläraja 10 miljoonasta 15 miljoonaan litraan. Sampsa Kataja (kok.) on iloissaan ja näkee muutoksen edistävän olutkulttuuria.

Kotimaa
Miehet tekevät olutta Stadin Panimolla.
Yle

Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja on innoissaan hallituksen esityksestä, joka on toteutuessaan nostamassa pienpanimoiden verohelpotusten ala- ja ylärajoja.

Pienpanimot ovat pitkään vaatineet, että verohelpotusten ylärajaa nostetaan. Tähän saakka helpotusta on saanut alle 10 miljoonan litran tuotannolle.

Jatkossa yläraja on 15 miljoonaa litraa, jos eduskunta hyväksyy esityksen. Samalla myös alaraja nousee 200 000 litrasta 500 000 litraan, mikä vaikuttaa kaikkein pienimpien panimoiden tilanteeseen.

Kuluttajat arvostavat käsityötä ja lähellä tuotettuja elintarvikkeita.

Sampsa Kataja (kok.)

"Edistää olutkulttuuria"

Hallituksen esittämän muutoksen toivotaan parantavan pienpanimoiden mahdolliisuuksia kasvattaa tuotantoa ja tehdä lisää investointeja Suomeen.

– Kuluttajat arvostavat käsityötä ja lähellä tuotettuja elintarvikkeita, mutta antavat merkitystä myös kotimaiselle omistajuudelle. Pienpanimoiden verohelpotus on erinomainen vastaus paitsi elinkeinopolitiikan haasteisiin myös kuluttajien toiveisiin, Kataja sanoo.

Samalla porilaiskansanedustaja Kataja arvioi, että muutos vie suomalaista olutkulttuuria eteenpäin. Suomeen on viime vuosina noussut runsaasti uusia pieniä panimoita.
Esimerkiksi Porissa on jo kaksi pienpanimoa, Ruosniemen Panimo ja Beer Hunter's.

Myös kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) pitää lähettämässään tiedotteessa esitystä hyvänä.