Prikaatikenraali huolissaan Venäjän joukoista itärajalla

Venäjä on asettanut tuhansien miehien moottoroidun jalkaväen prikaatin pysyvästi Alakurtin tukikohtaansa, joka on Sallan korkeudella. Kainuun prikaatin komentajan mukaan se ei ole pikkuasia.

Kotimaa
Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali, Jukka Sonninen
Kalle Heikkinen / Yle

Kainuun prikaatin komentaja Jukka Sonninen on huolissaan itärajalla tapahtuvasta Venäjän joukkojen aktivoitumisesta. Sonnisen mielestä maavoimien valmiutta olisi lisättävä.

Suomen ilmavoimat ja merivoimat ovat lisänneet rauhanajan koskemattomuuden valvontaa ja turvaamista kasvattamalla lento- ja alustoimintaa. Samanlaista tehostamista tarvitaan myös maavoimissa.

Alakurtin sotilaslentoasema on Suomen itärajan lähellä. Venäjä on tuonut sinne pysyvästi tuhansien miehien moottoroidun jalkaväen prikaatin.

Prikaatikenraali Jukka Sonninen on huolestunut Venäjän joukkojen vahvistumisesta itärajalla.

– Se on tietysti Venäjän asia, mitä Venäjä tekee. Me tietysti seuraamme sitä huolestuneena. Onhan se huono merkki, jos meidän rajanaapurimme käyttää voimaa, väkivaltaa, ja tällä kertaa tuo pysyvän valmiuden joukkoja meidän rajan läheisyyteen. Siis tuhansien miehien yhtymä, niin ei se mikään pikkuasia ole, huolestuneena seuraamme.