Käsityöläisoluiden suosio kasvattaa pienpanimoa

Tamperelainen Pyynikin Käsityöläispanimo laajentaa oluen tuotantoaan tuntuvasti. Samalla yritys käynnistää uuden osakeannin.

talous
Uusia oluen käymistankkeja
Pyynikin Käsityöläispanimon uusien käymistankkien myötä olutta on myydä myös Pirkanmaan ulkopuolelle.Kai Pohjanen / Yle

Puolitoista vuotta toiminut olutta valmistava Pyynikin Käsityöläispanimo on kasvanut rajusti. Yritys on hankkinut esimerkiksi uusia käymistankkeja ja uuden pullotuslinjaston, joiden avulla kapasiteettia voidaan nostaa nykyisestä kymmenkertaiseksi. Tuotannon lisäys tuo yritykseen myös uusia työpaikkoja.

Ihmiset ovat valmiita maksamaan laadukkaasta sisällöstä bulkkitavaraa enemmän

Tuomas Pere

Rahalla halutaan nyt enemmän laatua kuin määrää

Käsityöläisoluiden suosio on noussut sekä Suomessa että kaikkialla maailmassa viime vuosina hurjasti. Taantuma tuntuukin näyttäytyvän tällä alalla toisin kuin muussa teollisuudessa.

– Tässä voi olla sellaista ilmiötä, että ihmiset miettivät enemmän, mitä rahalla saa. He ovat valmiita maksamaan laadukkaasta sisällöstä bulkkitavaraa enemmän, pohtii oluenvalmistaja Tuomas Pere.

Yritys tavoittelee koko Suomen markkinoita

Oluen käymistankkeja
Pirkanmaan Käsityöläispanimon vanhat käymistankit ovat jäämässä liian pieneksi.Kai Pohjanen / Yle

Pyynikin Käsityöläispanimo tahtoo olla ensi sijassa paikallinen yritys, mutta suuren kysynnän ja mittavan investoinnin johdosta tamperelaisolutta saadaan jatkossa myös Pirkanmaanulkopuolelta.

Uusi tuotantolaitteisto otetaan käyttöön kesämyyntia silmällä pitäen ja ennakkomyynti käynnistetään helmikuussa. Sillä tähdätään suuriin kaupunkeihin ja maakuntiin sekä pääkaupunkiseudulle.