Pakistanin parlamentti tuomitsi Charlie Hebdon Muhammed-kannen: Rienausta

Eri puolilla Pakistania on järjestetty mielenosoituksia ranskalaislehden piirroksen vuoksi.

Vapaaehtoiset työntekijät tarkastivat keskiviikkona ilmestynyttä Charlie Hebdo -lehteä Villabessa. Kuva: Martin Bureau / AFP

Pakistanin parlamentti on tuominnut ranskalaisen satiirilehden päätöksen painattaa kanteensa kuva profeetta Muhammedista. Viime viikolla terrori-iskun kohteeksi joutuneen Charlie Hebdon uusimman numeron kannessa on piirroskuva kyynelehtivästä Muhammedista ja tekstit "Je suis Charlie" (Minä olen Charlie) ja "Tout est pardonné" (Kaikki on annettu anteeksi).

Pakistanin parlamentin hyväksymän lauselman mukaan kyseinen piirros on rienaava, eikä sananvapautta pitäisi käyttää toisten uskonnollisten näkemysten loukkaamiseen. Poliitikot paheksuvat myös sitä, että lukuisat länsimaiset tiedotusvälineet ovat julkaisseet Charlie Hebdon piirroskuvan.

Lauselman hyväksyttyään kansanedustajat marssivat ulos kantaen kylttejä, joissa luki muun muassa "Jumala on suurin" ja "Olemme valmiita palvelemaan profeetta Muhammedia".

Arvostelijoiden joukkoon on liittynyt myös Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif.

Eri puolilla Pakistania on järjestetty satoja ihmisiä keränneitä mielenosoituksia, joissa on muun muassa poltettu Ranskan lippu.