Hyppää sisältöön

Ainakin kaksi kuollut poliisioperaatiossa terroristiryhmää vastaan Belgiassa

Verviersissä on kuultu useita räjähdyksiä ja laukauksia. Belgian ranskankielisen yleisradioyhtiön RTBF:n mukaan tilanne Verviersissä on nyt hallinnassa.

Poliisioperaatio Verviersin keskustan läheisyydessä sijaitsevalla alueella torstaina. Kuva: Bruno Vahy / AFP / Lehtikuva

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja yksi loukkaantunut vakavasti poliisioperaatiossa Belgian itäosassa sijaitsevassa Verviersissä. Tiedotusvälineiden mukaan kyseessä on operaatio epäiltyä islamistista terroristiryhmää vastaan. Verviersin keskustan läheisyydessä sijaitsevalla alueella kuultiin useita räjähdyksiä ja laukauksia.

Uutistoimisto Belgan mukaan kuolleet ja haavoittunut olivat palanneet vastikään Syyriasta. Kolmikon kerrotaan olleen viranomaisten seurannassa.

Belgian ranskankielisen yleisradioyhtiön RTBF:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) tilanne Verviersissä on hallinnassa ja useita ihmisiä on pidätetty.

RTBF kertoo, että eri puolilla Belgiaa on ollut useita poliisioperaatioita. Yksi paikoista on ilmeisesti pääkaupunki Bryssel.

.
.